Els xats en línia són recursos útils per a  facilitar una comunicació directa i dinàmica entre l’empresa i els usuaris. Allò que garanteix l’èxit de l’eina és la comunicació immediata. Es pot instal·lar a diversos canals de comunicació de la teva empresa, com al lloc web o al comerç electrònic.

Tipus de xat en línia

En l’era d’Internet sembla que l’atenció al client hagi quedat oblidada, però no és així. Les empreses s’estan adaptant cada cop més a la metodologia d’atendre els seus clients i clients potencials en línia.

Els xats en viu

L’atenció al client a través dels xats en viu implica una comunicació directa entre els usuaris i algun representant de l’empresa.

Alguns dels avantatges més destacables són:

 • L’atenció personalitzada i la possibilitat d’establir un tracte proper amb el client.
 • Que ajuda en el procés de fidelització de clients.
 • Que és multicanal. Pots continuar el servei a través d’altres canals, per exemple, el telèfon, les xarxes socials o el correu electrònic.

Els xatbots

Els xatbots són robots capaços d’establir una conversa a través d’un xat. Es fa ús de la intel·ligència artificial perquè el programari simuli una conversa normal amb els usuaris.

Aquesta, fa que el programari dels xatbot sigui capaç d’adaptar-se a l’usuari a mesura que aprèn les seves preferències, les seves maneres d’expressar-se i altres característiques. És un procés constant on cada interacció genera dades que fan que el xatbot pugui respondre millor.

Alguns dels avantatges més destacables són:

 • Les respostes immediates. Els visitants o clients no han d’esperar per ser atesos.
 • Que és configurable i eficient. Invertir una estona a generar les respostes a preguntes freqüents o a incidències comunes automatitzades val la pena; estalviaràs molt temps si ho mires amb perspectiva.
 • Que és un servei il·limitat. Independentment de la zona horaria o l’hora en què es connectin els usuaris i els sorgeixin preguntes, el sistema estarà llest per a respondre’ls amb rapidesa, ja que està disponible les 24 hores del dia.

La generació de leads a partir dels xats online

 1. Atenció al client ràpida i personalitzada, sense deixar de banda la socialització humana.
 2. Disponibilitat: els clients no tenen horari per buscar el teu servei, és possible que rebis missatges fora del teu horari comercial. Perquè els usuaris no se sentin desatesos fins al següent hàbil, pots fer servir un xatbot amb seus missatges automàtics.
 3. Atenció multicanal: la presència a diferents canals és fonamental per a reduir la distància entre l’audiència i la teva empresa. Si un client potencial està veient els teus productes a Instagram i envia una pregunta a través de la plataforma, cal que segueixis les interaccions a la per la mateixa xarxa social, sinó podries perdre una oportunitat de venda.
 4. Integració amb eines CRM (Customer Relationship Management): les plataformes de CRM són útils a l’hora d’administrar la informació dels clients, clients potencials i oportunitats de vendes en un únic lloc. A DeMomentSomTres utilitzem el CRM de HubSpot, t’expliquem el seu funcionament amb més detall a l’article Necessites HubSpot i ara t’explicarem per què
 5. Optimització de costos: amb respostes preparades al xatbot, pots fer que un equip reduït pugui gestionar més contactes, ja que les preguntes més freqüents es resolen automàticament.

Els altres xats en línia: WhatsApp Business i Telegram

WhatsApp Business és una aplicació gratuïta desenvolupada especialment per a empreses que permet interactuar amb els clients de manera molt fàcil. Ja és un referent al sector de l’eCommerce.

La plataforma inclou eines per a automatitzar, organitzar i respondre ràpidament als missatges. T’ho expliquem amb més detall en aquest article.

A Telegram no necessites els números de telèfon de cada usuari, pots buscar-lo introduint @ abans del seu àlies. A través d’aquesta eina de missatgeria, pots crear canals i grups per a empreses am benllaç propi, on els usuaris poden parlar i comentar anònimament. Els canals no tenen nombre limitat de persones inscrites i els grups podenser de fins a 10.000 usuaris.

Un dels avantatges més destacables és que pots enviar imatges sense compressió i fitxers de fins a 1,5 GB. Els bots de Telegram també et poden ser molt útils a l’hora d’automatitzar missatges i de generar qüestionaris.

HubSpot i els xats en línia

L’eina Converses de HubSpot inclou funcions de xat en directe, correu electrònic d’equip i xatbots, a més d’una safata d’entrada universal on visualitzar, gestionar i respondre totes les converses, independentment del canal on s’han iniciat.

 • Totes les converses s’emmagatzemen a la safata d’entrada i a la cronologia de contacte automàticament. 
 • Enllaça els teus àlies de correu compartit a la safata d’entrada per a facilitar el treball en equip i mantenir la transparència.
 • Configura normes d’assignació perquè cada correu electrònic entrant es respongui de manera ràpida i eficient.
 • Assigna correus a persones concretes i distribueix-los equitativament. Amb els filtres, podràs endreçar les converses i trobar-les fàcilment.

Consells per a obrir pas a conversions

 1. Estableix una conversa: promou una interacció propera i assertiva amb els teus consumidors, trenca barreres i aconseguiràs que els clients se sentin més propers a la marca. 
 2. Domina el tema: assegura que el primer contacte ja tingui prou informació per a resoldre possibles dubtes i problemes.
 3. Identifica i capta dades dels usuaris: una base específica impulsarà que puguis produir i compartir contingut únicament rellevant per a cada lead. Les dades recollides són importants per a comprendre el comportament dels visitants del teu lloc web.
 4. Interactua proactivament: en comptes de fer servir invitacions proactives per a enviar missatges simples, tens l’oportunitat d’oferir cupons de descompte, ressaltar nous productes o alertar els usuaris sobre novetats i promocions, per tant, pots fer qualsevol mena d’anunci.

T’agradaria millorar el tracte que ofereixes als usuaris que et visiten i fer-lo més personalitzat i proper? Tens dubtes sobre quin tipus de xat funcionarà millor per la teva empresa? Podem ajudar-te a resoldre aquests dubtes i a integrar els xats en línia al teu lloc web. Contacta amb nosaltres!