Per començar, has de saber que és una aplicació desenvolupada només per Android, o sigui que si ets dels que fa servir exclusivament iPhone i dels telèfons que funcionen amb Android no en vols sentir a parlar, ja pots deixar aquí de llegir. (subscriu-te al nostre butlletí i t’avisarem quan la cosa canviï).

Novetat! Ja podem dir que WhatsApp Business és accessible també per iPhone! Així que si has llegit el primer paràgraf, oblida-ho.

WhatsApp Business fa per la teva empresa?

La plataforma deixa ben clar que és una app pensada per a petits negocis. Malgrat que no hi ha res que impedeixi ser utilitzada per grans empreses o negocis on hi ha diverses persones que s’ocupen de l’atenció al client, no és la solució ideal per conversar amb usuaris i clients per les seves restriccions.

Com funciona l'aplicació de negoci de WhatsApp

Xats, converses i personalització en l’era del màrqueting digital

Quan tot sembla indicar que el tracte de tu a tu és imprescindible en la comunicació amb usuaris, aquesta modalitat de l’app ens obre una altra porta per poder-ne fer un ús més professional. De fet, segur que ja la fas servir (i encara més segur que més d’una vegada maleeixes haver-la instal·lat). 

Al gra, què hi trobem de nou que pugui ajudar el meu negoci?

A continuació, enumerem les diferents opcions que no trobem a l’app personal i sí a la versió d’empresa:

Perfil de negoci: un espai on poder-hi posar informació bàsica com descripció, adreça física, web i email de contacte. I els horaris! —> Súper opció per poder indicar (per fi) quan hi som i quan no.

Respostes ràpides: es poden configurar respostes ràpides a les preguntes freqüents. Per exemple, a DeMomentSomTres, a la pregunta freqüent “i quan sigueu quatre, què?” podrem respondre amb immediatesa “aquesta fase ja l’hem passada perquè ara mateix som entre 6 o 12 depèn del dia i depèn també de si comptem la cafetera i la nevera en el nostre equip. “

Missatges programats. Se’n poden configurar de 2 tipus: el que et permet donar la benvinguda a l’usuari tipus “hola, com et puc ajudar?” i el que és el més essencial i dona sentit a aquesta app versió negoci: podem deixar un missatge automàtic per quan ens contacten fora d’hores (llagrimeta de felicitat mode on), estil “com que no hi sóc, no et respondré. Com quan trucaves per telèfon a casa i no hi havia ningú, però millor, perquè quan torni a ser-hi segur que et puc donar resposta”. 

Estadístiques. Què seria de nosaltres sense el “big data”? Com es pot viure sense saber quantes converses has obert, quan de temps hi has dedicat… 

Etiquetes. Podem agrupar contactes i converses en etiquetes. Per exemple, tots sabem que hi ha temes més urgents que d’altres, doncs per això.

Què ens agrada molt del WhatsApp Business

Les possibilitats que obre amb la integració amb la plataforma de publicitat de facebook! De fet, ja es poden crear anuncis on el botó de la crida a l’acció sigui precisament obrir una conversa al WhatsApp. Aquesta opció no està disponible per a tothom. Si ho veus interessant, parla amb nosaltres.

Què no ens agrada de l’aplicació

Una app vinculada a un núm de telèfon i un dispositiu. Oblida’t de poder-la fer servir des de diferents dispositius a la vegada. La companyia ja avisa que si detecta diversos canvis podrà bloquejar l’usuari.

O ets persona o ets empresa. Res de dualitats, no existeix el poliWhatsApp. O sigui, que o bé tens instal·lada l’app mode empresa o bé fas servir la que ja tens al mòbil. Una substitueix a l’altra. 

Ja hem comentat allò que no busquis l’app a l’apple store, oi?

La protecció de dades. Si ho consultes amb l’empresa que t’ajuda amb aquests aspectes, és provable que et digui que incompleix totes les lleis de la GDPR i fins i tot de la física nuclear. Enfi…

Arribat a aquest moment, descarrega-la o no. Però recorda que si obres aquest canal, difícilment el podràs deixar de fer servir. Pots fer-ho aquí: descarregar WhatsApp Business

Com encaixa WhatsApp Business en l’estratègia de màrqueting de la teva empresa?

Acabem per la pregunta important. Si no la saps respondre, és hora de parlar amb nosaltres. :)