Sovint assumim que tenir competència ens perjudica. No és així. Tenir competència és un indicador que el teu sector té demanda i que les teves oportunitats de negoci són vàlides. Cal aprendre a identificar-la i treure’n partit.

Competència directa i competència indirecta. Com les diferencio?

Competència directa és amb qui comparteixes el públic objectiu. Són empreses que satisfan les mateixes necessitats o desitjos que els productes o serveis que ofereixes.

La competència indirecta, en canvi, comprèn totes aquelles empreses que tracten tot allò que pot substituir la teva marca, producte o servei en un moment determinat.

Pepsi seria competidora directa de Coca-Cola, Trina seria indirecta. Totes tres dediquen la seva activitat a vendre refrescs i són reconegudes a escala global, però Pepsi i Coca-Cola comparteixen quasi totes les característiques: ambdues porten gas, el sabor és molt similar i el color i l’aroma són pràcticament idèntics.

Beneficis de fer anàlisis de competència periòdicament

Analitzar la teva competència facilita la creació i la implementació d’estratègies que et permeten posicionar-te per damunt els teus competidors. Identifica la situació de la teva competència, les seves fortaleses i les debilitats per a detectar oportunitats al sector.

Fer un exercici analític de manera periòdica aporta valor a la teva estratègia de màrqueting: 

  • Estàs al dia de les novetats del teu mercat i pots valorar si el teu producte o servei compleix les teves expectatives i les del teu públic.
  • T’ajuda a definir i perfeccionar la teva Unique Selling Proposition (USP). És a dir, quin és el problema que el teu producte o servei resol dins el mercat que fa que la teva marca destaqui.
  • Et permet descobrir segments del mercat que els competidors no cobreixen.
  • T’obre les portes a trobar solucions per als usuaris que la teva competència no cobreix.

Què en faig de la informació extreta?

La teva competència demostra que hi ha demanda, per tant, corrobora les oportunitats al teu sector. Observar atentament i analitzar estratègies d’altres empreses pot evitar que caiguis en els mateixos errors, de la mateixa manera que pot donar-te pistes sobre estratègies que sí que funcionen.

Aprèn de la teva competència. Però recorda que encara que parlem de competidors directes, cada marca és única: les estratègies de la teva empresa han d’estar alineades amb la identitat del teu negoci i l’storytelling.

Passos per a elaborar una anàlisi amb cara i ulls

  1. Identifica la teva competència. Saber el seu posicionament et permet tenir una visió del volum de tràfic que generen, la seva visibilitat i la importància que tenen dins el sector. Investiga els backlinks i les paraules clau que utilitzen, t’interessa entendre la seva estratègia SEO.
  2. Investiga fins al final. Visita les diverses pàgines web, navega i extreu tota la informació que tinguis a l’abast: Com monetitzen el seu producte o servei? Quines promocions fan i com les gestionen? Quin és el seu storytelling? 
  3. Fes un recorregut per les seves xarxes socials. És important saber en quines estan presents, què projecten i com fomenten la interacció. També et serà útil fer recerca de ressenyes i comentaris per part dels usuaris.
  4. Detecta les virtuts i els punts dèbils. És tan recomanable que generis un FODA  l’hora d’arrancar el teu negoci online, com que els generis sobre la teva competència. D’aquesta manera, pots endreçar totes les característiques i fer-ne un balanç.
  5. Estableix contacte amb la marca: Fes proves amb els seus formularis, demana pressupostos o, fins i tot, compra-hi. Fer el paper de consumidor pot ajudar-te el seu funcionament (enviaments, qualitat, etc.) 

El pes del SEO

Si el teu lloc web apareix a les primeres posicions de Google, ets visible i tens un abast que molts altres no tenen. L’estratègia SEO dels teus competidors t’interessa: si el teu domini té més força, podràs millorar el teu posicionament utilitzant les mateixes paraules que ells, però si et trobes per sota, hauràs de pensar en alternatives que la teva competència no utilitza. En aquest article t’expliquem els tres pilars de Google per a millorar la teva estratègia SEO i a l’article sobre link building, et donem algunes pautes per a fer-ho a través d’enllaços a dominis externs.

A vegades resulta complicat escollir els recursos adequats per a dur a terme aquesta anàlisi i, sobretot, saber què fer amb aquesta informació una vegada la tenim al calaix. Nosaltres sabem que val la pena dedicar un temps i uns esforços en fer l’activitat d’estudiar als competidors, per això ens agradaria ajudar-te. Si vols fer realitat el creixement de la teva empresa amb una millora exponencial de la teva estratègia, contacta amb nosaltres.