Guia 2022 per millorar el SEO de la teva pàgina

28-01-2022 | Blog de comunicació i màrqueting digital

Com tots sabem, Google és qui mana, i que ens vegi amb bons ulls és un dels principals reptes de qualsevol pàgina web. Escalar posicions a les cerques de Google és possible de dues maneres: pagant un anunci o de manera orgànica amb trucs que estan a l’abast de la teva mà.

Tot i que els algorismes canvien constantment, pots confiar en els tres pilars de Google: Expertise, Authoriatativeness, Trustworthiness (Experiència, Autoritat i Confiança).

Experiència

O dit d’una altra manera: com d’interessant i de valor és el contingut de la teva pàgina per al públic al que va dirigit? Google prefereix un contingut verídic i original.

Autoritat

L’autoritat d’una web es basa en la “popularitat” que es mesura segons els enllaços o dominis externs que dirigeixen a la teva web, aquells que parlen de tu.

Confiança

La veracitat dels continguts de la teva web, a més de la seguretat, per exemple, a banda d’en els continguts, en el tractament de dades o en els processos de pagament.

I ara, anem al gra,

Com pots millorar el SEO de la teva pàgina web?

  • El primer pas és que la teva pàgina sigui responsiva i funcioni correctament en mòbil, ja que per a Google és més important la visibilitat en mòbil que en escriptori, igual que per als usuaris.
  • La teva pàgina web està xifrada en http:// o en https://? Si vols que Google et posicioni bé i la teva pàgina es consideri segura, que sigui la segona.
  • Optimitza la velocitat de càrrega de la teva pàgina, els usuaris som impacients i Google també i valora les pàgines que es carreguen en menys de 3 segons.
  • Les paraules clau són un punt fonamental. Procura seguir les pautes amb precisió i que la seva inclusió no sigui forçada.
  • Publica contingut de valor perquè Google et valori positivament. Que sigui rellevant, concís i fàcil de llegir. Has de tenir en compte que Google passa per alt les pàgines amb un contingut menor de 200 paraules.
  • Et farà falta una estructura clara perquè sigui fàcil per l’usuari moure’s per la teva pàgina.
  • Pensa en el text alternatiu de les imatges. A banda de millorar l’accessibilitat web, ajuda a millorar el SEO.
  • Instal·la les eines de Google necessàries:
    • Google Analytics, eina amb què podràs fer un seguiment dels teus usuaris i saber què falla i com millorar-ho.
    • Google Search Console, per saber com t’indexa Google i solucionar possibles errors.

La teva web compleix amb els punts de la llista? Nosaltres et recomanem que ho comprovis i perfeccionis allò que puguis. I, si vols aconseguir un bon posicionament SEO, podem assessorar-te o fer-ho per tu.

I… si vols saber-ne una mica més de l’univers SEO, et deixem un post que parla sobre Hummingbird, l’algorisme que humanitza les cerques. (El post és de l’any 2013 i no ha caducat).

Arxius