Els conceptes de UX (User Experience) i UI (User Interface) estan molt relacionats i la combinació de tots dos fa possible que aconsegueixis un disseny satisfactori per a tots els usuaris que visiten el teu lloc web. Se solen confondre entre si, però treballen des de diferents perspectives.

Un dissenyador UI treballa en interfícies d’usuari, creant entorns en pantalla atractius que flueixin i siguin còmodes d’usar, mentre que un dissenyador UX centra els seus esforços a generar un trajecte agradable i eficaç; es dedica a la usabilitat i la facilitat de la navegació.

Al disseny web es treballa sobre la UX per oferir la millor experiència d’usuari, alineant cada component o element amb el disseny UI.

Principis bàsics per a dissenyar una experiència d’usuari exitosa

Per començar, hauràs d’empatitzar amb el teu públic i, seguidament, entendre’l i definir-lo. Un cop hagis fet això, podràs posar-te mans a l’obra i començar a idear el disseny.

  • Aporta valor als usuaris o negocis que et visiten.
  • Treballa en la usabilitat. Els teus clients han de poder utilitzar el teu disseny de manera intuïtiva.
  • Ubica la informació més rellevant en llocs fàcilment localitzables i accessibles.
  • Genera el contingut creïble i desitjable d’acord amb la personalitat de la teva marca o empresa. Tenir una identitat ben definida és essencial perquè els teus esforços donin fruit; t’ho expliquem millor a l’article sobre idiolectes.
  • Posa’t en la pell de tots els usuaris. Independentment dels rangs i les capacitats, tothom ha de poder navegar pel teu lloc web sense dificultats.

Beneficis de dissenyar un lloc web que prioritza a l’usuari

Incrementes les conversions

Permet que els usuaris interactuïn millor amb el lloc web sense haver de fer un gran esforç o invertir massa temps a accedir al contingut. Per exemple, dissenya un procés de compra senzill per a incrementar vendes: elideix passos o evitar demanar dades innecessàries. 

Millores el posicionament 

Als ulls de Google, l’experiència d’usuari és un dels factors més importants per al posicionament web. Apostar per un bon disseny UX i UI ajudarà a millorar la teva posició a les pàgines de resultats de Google.

Augmentes el temps de permanència

Si la teva web ofereix una bona experiència d’usuari els visitants es quedaran més estona navegant pel teu contingut. Així doncs, augmenten les possibilitats que es produeixin conversions, siguin subscripcions o compres.

Projectes una millor imatge

Els teus usuaris percebran una millor imatge de la teva empresa i de la teva marca si el disseny és atractiu i accessible. Aprofita el teu lloc web per a presentar-te amb una imatge professional, moderna i innovadora.

No perds el temps

Si inverteixes esforços a dissenyar una experiència d’usuari òptima, totes les preguntes i incidències que els usuaris poden reportar sobre el teu lloc web es reduiran. D’aquesta manera, no perdràs temps atenent incidències.

Si després de llegir aquest article tens ganes de millorar l’experiència d’usuari que ofereixes per a incrementar el trànsit i les conversions del teu lloc web, posa’t en contacte amb l’equip de DeMomentSomTres; ens agradarà molt poder ajudar-te a dissenyar una web atractiva i, alhora, accessible.