Alguna vegada t’has preguntat per què certes marques se t’han quedat gravades a la memòria? Això és el resultat d’una bona estratègia de marca combinada amb l’elecció d’un nom que ressona i es posiciona a la teva ment.

Sovint, quan arranquem un projecte, tendim a escollir el seu nom guiant-nos per les emocions o les tendències del moment. No obstant això, en el món del branding, el naming no és només una qüestió de creativitat, sinó una decisió estratègica.

Un bon nom pot elevar una marca, mentre que una mala elecció pot limitar el seu potencial.

La importància d’un nom descriptiu

En branding, el descriptor és un nom de marca funcional, que permet identificar fàcilment les principals qualitats d’un producte. Són útils, sobretot, en mercats poc freqüents, ja que el públic trobarà primer aquells productes amb un nom genèric.

Per tant, el descriptor influeix significativament en la percepció del consumidor de la teva marca.

Un exemple és Apple, amb noms de productes com “iPhone” o “Apple Watch”. Aquests productes han transcendit la seva funcionalitat per convertir-se en símbols d’un estil de vida. Això es reflecteix en el llenguatge quotidià, on “iPhone” sovint substitueix la paraula “mòbil”.

Evita utilitzar noms comuns en el nom de la teva marca

D’altra banda, escollir un nom comú o genèric per a una marca pot ser perillós. Aquests noms poden dificultar el posicionament en cercadors i diluir la identitat de la marca.

Per exemple, una empresa anomenada “Tigre” pot trobar-se competint amb resultats de cerca relacionats amb l’animal, en lloc de la seva marca.

El Naming en l’era digital

En l’era digital, el procés de naming requereix considerar factors com el SEO, la disponibilitat de dominis i la presència en xarxes socials.

Un nom ha de ser més que atractiu, ha de posicionar als cercadors. Això vol dir pensar en paraules clau i frases que la teva audiència pot utilitzar per trobar-te.

També s’ha de tenir en compte la disponibilitat del domini web. Un nom genial que ja està agafat com a URL pot portar a confusions o a una presència en línia menys efectiva. La recerca de dominis ha de formar part del procés de naming.

De la mateixa manera, ha d’estar disponible en les principals plataformes de xarxes socials. Això assegura una marca coherent i reconeixible a través de tots els canals digitals.

 

El naming és una part integral de l’estratègia de marca. Un nom ben triat pot obrir portes i crear una connexió amb el públic. És essencial considerar tots els aspectes del naming per assegurar que la teva marca destaca en un mercat competitiu.

Si estàs buscant un nom que capturi l’essència de la teva marca i la posi en el camí de l’èxit, contacta amb DeMomentSomTres.