Què hi ha de nou sobre Instagram i hashtags al 2023

per | 29-06-2023 (original de 03-03-2023) | Blog de comunicació i màrqueting digital, Màrqueting de Continguts, SEO, Xarxes socials | 0 comments

hashtags a instagram

Els hashtags a l’Instagram poden ajudar a impulsar la teva estratègia i a guanyar visibilitat si s’utilitzen de forma correcta. Vols aprendre a fer servir hashtags? T’agradaria saber quins utilitzar i quins no?

He d’afegir hashtags a les publicacions?

Serem directes, . Els hashtags a l’Instagram són imprescindibles, són unes eines molt valuoses pel creixement del nostre perfil i per arribar al vostre públic objectiu. La seva principal funció és afegir context al contingut que es publica, així ajudem a l’Instagram a conèixer de què tracten els nostres posts. Com més informació tingui la xarxa social sobre el nostre contingut, més possibilitats hi ha que mostri aquestes publicacions a les persones adequades. Per això s’han d’utilitzar les paraules correctes tenint en compte el context del contingut.

Els hashtags també ofereixen més oportunitats de descobriment. Com? Si s’usen els hashtags adequats, el vostre contingut pot aparèixer com a publicacions suggerides als feed de les persones que no us segueixen. Això us pot ajudar a fer créixer el vostre públic i a generar més visibilitat.

Quants hashtags he d’utilitzar?

Existeix una gran diferència entre quants hashtags podeu utilitzar, quants recomana Instagram utilitzar i el que diuen les estadístiques del vostre compte.

Instagram permet fins a un total de trenta hashtags a les publicacions i als Reels, mentre que a les històries es limita fins a un total de deu hashtags. Però les recomanacions de la plataforma conjuntament amb les nostres no diuen el mateix.

Es recomana utilitzar entre tres i cinc hashtags d’Instagram alhora. Amb un nombre reduït de hashtags podem proporcionar un context més rellevant per impulsar el descobriment del nostre perfil. Per aconseguir-ho s’han d’utilitzar els hashtags adequats a cada publicació.

També podeu guiar-vos a partir de les estadístiques si teniu un compte d’Instagram d’empresa o de creador de contingut. En aquestes estadístiques personalitzades per a cada post, podreu veure quantes impressions ha tingut el vostre contingut des dels hashtags.

Els tipus de hashtags que has d’utilitzar i els que hauries d’evitar

Els hashtags adequats per al vostre compte d’Instagram varien segons la classe de negoci i de contingut publicat. Però us portem uns consells generals que es poden aplicar a la majoria de perfils d’Instagram.

Els hashtags virals no ajuden tant a créixer com creieu. Aquests hashtags estan plens de contingut de baixa qualitat i no impulsen el creixement del vostre compte. Les paraules que són molt populars tenen molta competència de contingut i és difícil destacar. Per tant, els hashtags que hauríeu d’utilitzar són els més rellevants per al vostre contingut, però, a la vegada, menys comuns que els hashtags virals.

Recomanem utilitzar una combinació dels següents hashtags:

  • Un hashtag popular d’Instagram amb no més d’un milió de publicacions que estiguin relacionades, poden descriure el vostre negoci, el vostre sector o els vostres productes.
  • Una etiqueta que no tingui més de 100.000 publicacions, que sigui una mica més específic tenint en compte el vostre contingut i el vostre públic.
  • Un hashtag de nínxol que sigui molt específic per al vostre contingut, públic o negoci. Aquesta classe de hashtags tenen menys de 10.000 publicacions, el que us facilitarà estar en els primers llocs de cerca d’etiquetes o hashtags d’Instagram.
  • Afegir el nom del vostre negoci en forma de hashtag. No proporcionen a Instagram gaire context, però facilitaran la cerca del vostre contingut a la xarxa.

Hashtags a les descripcions de les publicacions o als comentaris?

A l’hora de publicar, siguin imatges o Reels, teniu l’opció d’afegir els vostres hashtags directament a les descripcions dels posts o col·locar-los als comentaris. El més recomanable és escriure’ls directament a la descripció de la publicació. Si col·loqueu els hashtags a la descripció, permeteu que el vostre contingut es trobi a la cerca d’Instagram i pot ajudar al descobriment.

Us preocupa que els hashtags facin semblar les descripcions desordenades? Us recomanem col·locar-los al final de la descripció del contingut. Podeu incloure salts de línia o emojis per separar-los de la resta del contingut i ajudar als vostres seguidors a centrar-se en el més important.

Alternatives als hashtags

Existeixen diferents alternatives addicionals per impulsar el descobriment del vostre perfil d’Instagram, que també es poden utilitzar de forma conjunta amb els hashtags.

Afegir paraules clau rellevants a la descripció de les vostres publicacions és una de les opcions que aporta context a Instagram perquè ofereixi el vostre contingut a les persones adequades. Treballeu-los de manera natural dins de la descripció del text impulsant al vostre públic a actuar.

Tot i que el text alternatiu s’utilitza com a una eina d’accessibilitat, també pot ser de gran ajuda amb l’optimització de les cerques. Eviteu reescriure la descripció de la publicació, per crear un text alternatiu efectiu escriviu una descripció senzilla de la imatge o publicació. Per poder afegir text alternatiu a un post, heu d’obrir la “configuració avançada” i seleccionar “escriure text alternatiu”.

Després de llegir aquest article i entendre una mica més sobre els hashtags podeu començar a utilitzar els hashtags de forma correcta per impulsar el descobriment i el creixement del vostre compte d’Instagram. Així de fàcil!

I al 2024, què hi ha de nou a Instagram?

Hem fet un nou post que parla de les novetats de meta al 2024. Hi parlem de Reels, Threads i les mides que has de fer servir en cada post.
Llegeix-lo en aquest post: Tot el que has de saber d’Instagram el 2024.

Arxius