Descobreix les novetats d’Instagram més destacades per 2024

per | 20-02-2024 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Tot el que has de saber sobre Instagram el 2024

L’arribada de 2024 ens ha portat diverses novetats en l’àmbit de Meta: un nou actor amb afany de protagonisme com és Threads, un reguitzell de canvis en les mides de les publicacions a Instagram, noves funcionalitats ideals per a la planificació dels posts i noves maneres de conduir el públic cap a la vostra botiga.

Què ens espera aquest any a Instagram?

Novetats en ecommerce

Aquest any Instagram ens està intentant facilitar les coses a l’hora de poder utilitzar les seves xarxes socials com a porta d’entrada de nous clients per al nostre negoci.
D’entrada, ha incorporat la funció Instagram Shop i in-shop ads, continuant amb l’aposta de l’empresa per posicionar-se com un dels actors principals de l’eCommerce. Aquestes funcions ens permeten crear catàlegs de productes des dels quals els usuaris poden buscar, guardar, compartir i comprar.
Aquests catàlegs es configuren des de la suite business de Meta i permeten diverses opcions de personalització.

Shopping stickers

Relacionat amb els negocis, Instagram ha incorporat noves funcionalitats als stickers de les històries. Una d’aquestes funcionalitats és la dels Shopping Sticker que, com el nom indica, permet que els usuaris facin clic a l’adhesiu per comprar un producte (cal tenir en compte que s’ha de tenir activada la funció de botiga per configurar el comportament de l’adhesiu). Aquests adhesius poden ser utilitzats pels nostres contactes i altres usuaris, de manera que l’abast d’aquesta nova eina pot ser molt ampli.

Posts planificats

Una de les funcions més esperades per a la gestió de les xarxes socials era la de poder programar les publicacions a través de l’aplicació nativa d’Instagram, sense haver de comptar amb tercers. Des d’ara ja es poden programar les publicacions, tot i que de moment, no permet programar les publicacions conjuntes amb altres comptes de la plataforma.

Mides i relacions d’aspecte

A escala tècnica, caldrà que tinguem en compte les mides del contingut que vulguem publicar a la xarxa.

I cal, també, ser conscients de com quedaran integrats els nostres vídeos al perfil. Recordeu que els vídeos que no es pugen en carrusel es converteixen en Reels automàticament.

Descobreix les novetats d’Instagram més destacades per 2024 1
Descobreix les novetats d’Instagram més destacades per 2024 2

I cal, també, ser conscients de com quedaran integrats els nostres vídeos al perfil. Recordeu que els vídeos que no es pugen en carrusel es converteixen en Reels automàticament.

Threads

Per últim, una de les grans novetats d’aquest any és Threads. Amb l’afany de competir amb Twitter (ara X), Threads accepta petits textos amb un límit de 500 caràcters. Igual que a la xarxa de l’ocellet, Threads ens permet publicar i respondre a altres publicacions amb text, imatge, vídeo o combinant els diferents formats.
Qualsevol persona que tingui un compte d’Instagram pot crear-se immediatament un compte de Threads. Aquest compte està vinculat a Instagram i permet un enllaç directe entre les dues plataformes, de manera que el contingut d’una pot saltar fàcilment a l’altra.

Descobreix la nova app de meta.

Ara que ja sabeu quines són les noves funcionalitats i aplicacions que incorpora l’univers de Meta, ja podeu planificar les estratègies de màrqueting més adients per al vostre negoci.

Per qualsevol dubte o consulta sobre quins són els passos a seguir per esprémer al màxim les seves possibilitats, poseu-vos en contacte amb nosaltres!

Arxius