Què és Google Analytics?

Google Analytics és un servei d’anàlisi que proporciona diverses estadístiques del lloc web, oferint informació detallada amb relació amb el funcionament d’una pàgina web.

Per què serveix Google Analytics?

Per saber si el funcionament de la teva web és òptim i implementar-ne millores com, per exemple, potenciar el posicionament SEO, és essencial que tinguis a l’abast un seguit d’estadístiques amb les quals poder-ne analitzar els resultats. Google Analytics t’ofereix informació agrupada en executiva, de màrqueting i per a webmasters.

Universal Analytics desapareix

Google Analytics 4 (GA4) és la versió més recent d’aquest servei: ofereix una interfície d’usuari completament renovada i una precisió de les dades molt més acurada, ja que passa de la dependència de les galetes de tercers a l’ús de l’aprenentatge automàtic .Si ja comptes amb una propietat del tipus Web+App, no t’has de preocupar de res, només hauràs d’observar els nous informes que presenta aquesta propietat i adaptar-t’hi.

A partir de l’1 de juliol del 2023, les propietats d’Universal Analytics (UA) deixaran de processar noves dades. Per això, et recomanem que generis la teva propietat a Google Analytics 4 l’abans possible. Si necessites assessorament, sempre pots comptar amb nosaltres.

google-analytics

Diferències entre Universal Analytics i Google Analytics 4

  • UA es basa en pàgines i sessions, però GA4 ho fa a partir les accions que realitzen els usuaris que visiten la teva botiga en línia, que es tradueixen a esdeveniments. Aquests, et permeten mesurar qualsevol tipus d’interacció de l’usuari amb els elements de la teva pàgina.
  • UA obté les dades a través de cookies, i com que la transferència de dades personals comença a ser un tema  controvertit a la Unió Europea, GA4 s’actualitza i combina l’obtenció de mètriques de les cookies amb els esdeveniments.
  • UA es va desenvolupar per a una generació basada en dades de web d’escriptori, però això cada dia està quedant més obsolet. GA4 opera a totes les plataformes, realitzant un seguiment de dades multicanal.
  • Els esdeveniments automàtics a GA4 recopilen dades sense necessitat de configurar res, només cal que afegeixis el codi de seguiment a Google Tag Manager.
  • A través del GA4 tens la possibilitat de crear fins a 25 dimensions centrades en usuaris, 50 centrades en esdeveniments i 50 mètriques centrades en esdeveniments, a diferència d’UA, on només pots generar 20 dimensions i mètriques personalitzades en total.
  • Amb UA4, els termes “rebot” i “taxa de rebot” queden substituïts per les sessions amb interacció, el percentatge d’interacció, les sessions amb interacció per usuari i el temps d’interacció mitjà.
  • GA4 només considera usuaris aquells que han realitzat alguna interacció, mentre que a la versió anterior el recompte es genera sobre el nombre total d’usuaris.

Novetats que presenta Google Analytics 4

  • L’informe en temps real et dóna la possibilitat de visualitzar la vista de depuració d’un usuari en concret: el camí i les diferents accions que realitza un usuari a la teva web, incloent el temps i els paràmetres.
  • Permet integrar GA4 amb BigQuery gratuïtament. Aquesta eina és útil per a realitzar consultes més precises d’allò que tingui més importància per al teu negoci.
  • Pots crear informes d’anàlisi avançats, dissenyant-los tu mateix des de zero a partir de plantilles predefinides.
metriques-google-analytics

Actualment, el nou Google Analytics és l’experiència predeterminada per a propietats noves i és on la plataforma inverteix actualment en millores, però encara queda camí per a recórrer. Ara, la millor opció és generar una nova propietat de Google Analytics 4 juntament amb les propietats existents per a començar a recopilar dades i beneficiar-te de les innovacions a mesura que es vagin implementant.

Si no vols que Google et generi mal de caps, posa’t en contacte amb el nostre equip i ho gestionarem per tu!