Si tens un e-commerce segur que ets conscient de les dificultats d’administrar comandes, factures, inventari, comptabilitat i tots aquells processos que, fets manualment, ocupen un espai important del teu temps. Treballar amb un sistema de gestió que estigui integrat amb l’e-commerce, ajuda a planificar tots aquests aspectes, automatitzant-los i optimitzant-los.

Què és un sistema de gestió o ERP?

Però què és exactament un sistema de gestió? És una eina que et permet tenir un control de tots els fluxos d’informació integrals de la teva empresa. Existeixen diferents tipus de sistemes de gestió, entre els quals el més conegut és l’ERP (Planificació de Recursos Empresarials), el qual enllaça i integra tots els processos i recursos de l’empresa.

L’automatització i la connexió entre eines, l’essència d’un negoci

La clau d’un sistema de gestió és l’automatització dels processos, com la gestió de l’estoc, que et permet actualitzar de manera immediata a mesura que es reben les comandes, evitant errors i mantenint informats tant a la mateixa empresa com als clients. Per exemple, si s’esgota un producte, aquest apareixerà sense estoc a la web l’usuari no podrà fer la comanda. A més, la informació d’aquestes comandes també són administrades pel sistema de gestió, eliminant la necessitat d’introduir-la manualment. D’aquí la importància de la connexió entre eines.

En conseqüència, ens facilita un major volum de treball amb menys esforços i recursos, donat que ofereix una optimització de tots els processos. S’aconsegueix una millor gestió del client, obtenint una informació més rica i, d’aquesta manera, millorant la seva experiència i cobrint les seves necessitats oferint-li una compra personalitzada.

Beneficis d’integrar ERP amb e-commerce

Major eficiència

Per què és important, doncs, integrar el teu e-commerce amb un sistema de gestió? Et permet una major eficiència del teu negoci i evita errors i imprevistos sovint causats per la complexitat del procés fet manualment.

Impuls de qualitat al teu negoci

Seràs testimoni de com la teva empresa gaudeix d’un impuls de qualitat, precisament degut a aquesta eficiència que ajuda a complir les expectatives dels consumidors. Es millora la qualitat del servei al client per l’optimització dels processos en les comandes, però, a més, permet un control intern molt més efectiu.

Increment d’esforços a altres àmbits del teu negoci

Els teus empleats podran dedicar menys temps a la gestió de les comandes i, per tant, més temps a altres àmbits. Això, a la vegada, suposarà una millora de la qualitat en aquestes altres tasques que potser no estaven prou cobertes i que amb un sistema de gestió la distribució d’esforços serà més ideal.

Avantatge competitiu

La gran conseqüència final és aconseguir un avantatge competitiu que millorarà el posicionament del teu negoci i que ajudarà a la retenció dels teus clients, així com a la captació de nous.

Hora de professionalitzar la teva empresa: Reserva una reunió o bé contacta amb nosaltres.
Reserva 30’ per explorar la solució per millorar els processos de venda i impulsar-los. També ens pots escriure al formulari de contacte.

 

I ara al detall:

10 millores immediates a l’hora de connectar la botiga online amb la teva solució de gestió empresarial:

  1. Gestió de l’estoc: L’ERP pot actualitzar automàticament l’estoc del producte a mesura que es realitzen les vendes a través de l’e-commerce. Això ajuda a evitar errors i assegura que sempre hi hagi suficient estoc per complir amb les comandes.
  2. Automatització del procés de comanda: La integració de l’ERP amb l’e-commerce pot automatitzar el procés de comanda. Això significa que la informació de la comanda es transmet automàticament a l’ERP, eliminant la necessitat d’ingressar manualment la informació.
  3. Automatització de la gestió dels preus: La integració de l’ERP amb l’e-commerce pot ajudar a automatitzar la gestió dels preus del producte. Això significa que els preus del producte es poden actualitzar automàticament en tots els canals de venda, incloent l’e-commerce.
  4. Millora del seguiment de les devolucions: La integració de l’ERP amb l’e-commerce pot ajudar a millorar el seguiment i la gestió de les devolucions dels clients. Això ajuda a assegurar que les devolucions es processin de manera ràpida i eficient.
  5. Millora de la gestió de la informació del client: La integració de l’ERP amb l’e-commerce pot ajudar a recopilar i gestionar millor la informació del client. Això ajuda a proporcionar un millor servei al client i a oferir una experiència de compra personalitzada.
  6. Millora de la visibilitat del negoci: La integració de l’ERP amb l’e-commerce pot proporcionar una visibilitat completa de les operacions de negoci en temps real. Això ajuda a prendre decisions informades sobre l’estoc, la producció i altres aspectes del negoci.
  7. Millora de l’eficiència operativa: La integració de l’ERP amb l’e-commerce pot ajudar a millorar l’eficiència operativa. Això significa que les comandes es poden processar més ràpid i amb menys errors, i els empleats poden dedicar menys temps a la gestió de les comandes i més temps a altres tasques importants.
  8. Millora del control de la logística: L’ERP pot ajudar a coordinar millor la logística i la gestió de l’enviament de comandes. Això ajuda a garantir que els productes arribin als clients a temps i sense errors.
  9. Millora de la planificació de la producció: L’ERP pot ajudar a planificar millor la producció de productes per satisfer la demanda dels clients. Això ajuda a evitar problemes d’estoc i a garantir que els clients puguin comprar els productes que desitgen.
  10. Millora de la gestió financera: La integració de l’ERP amb l’e-commerce pot ajudar a millorar la gestió financera del negoci. Això significa que es pot fer un seguiment més eficient de les despeses i els ingressos del negoci, cosa que ajuda a prendre decisions informades sobre el futur del negoci.
Hora de professionalitzar la teva empresa: Reserva una reunió o bé contacta amb nosaltres.
Reserva 30’ per explorar la solució per millorar els processos de venda i impulsar-los. També ens pots escriure al formulari de contacte.

Si hi veus aquests problemes, també hi tenim solució

  1. Costos: La implementació d’una solució d’integració entre un e-commerce i un ERP pot ser costosa. Els costos poden incloure la programació personalitzada, la implementació i la formació del personal, així com les despeses de manteniment. Nosaltres treballem amb programari lliure i a bastament provat. Per tant, els costos es redueixen.
  2. Complexitat: La implementació d’una solució d’integració entre un e-commerce i un ERP pot ser complexa i requerir planificació i coordinació. Això forma part de la solució, que no t’espanti.
  3. No hi ha prou volum de vendes: Pots pensar que si la teva empresa no té prou volum de vendes a través del teu e-commerce, de moment potser no és necessari connectar-ho amb un ERP. Dona-li la volta pensant en els beneficis de la reducció d’errors.

En tot cas, tenim solucions prèvies adaptades al teu moment de negoci.

Reserva una reunió o bé contacta amb nosaltres per millorar i impulsar els processos de venda del teu negoci.