Les teves campanyes de Facebook de pagament tenen un rendiment insatisfactori? Et preguntes com augmentar les conversions i obtenir millors resultats? T’expliquem què pots estar fent malament.

1) Triar l’objectiu incorrecte

Triar l’objectiu equivocat pot fer que els resultats de la campanya es descarrilin completament. Escollir l’objectiu de campanya adequat pot resultar complicat, ja que moltes de les opcions semblen similars i algunes tenen una configuració d’optimització pràcticament idèntica.

L’algoritme de Meta mostra els vostres anuncis a les persones que tenen més probabilitats d’assolir l’objectiu que seleccionis. Si tries l’opció “trànsit” quan realment necessites vendes, no obtindràs els resultats que busques.

Pensa sempre en el teu objectiu empresarial: tria’n un de superior si vols fer créixer la presència de la teva empresa en un nou mercat, tria un objectiu final de l’embut si vols generar més ingressos.

Presta atenció a les opcions d’optimització quant al conjunt d’anuncis, et poden ajudar a l’hora d’ajustar els resultats que busques. Per exemple, un conjunt d’anuncis que utilitza l’objectiu de trànsit es pot optimitzar per als clics d’enllaç o les visualitzacions de la pàgina de destinació.

Facebook Ads: solucionem 6 errors comuns 1

2) Escollir l’opció de pressupost incorrecta

En molts casos, activar l’optimització del pressupost de campanya (CBO) pot simplificar les campanyes i millorar els resultats, no cal que determinis els pressupostos per a cada conjunt d’anuncis: assigna un pressupost per a la campanya i deixa que Meta l’assigni entre els conjunts d’anuncis. 

Cal tenir en compte que la utilització del CBO no serà la millor opció si la campanya inclou diversos conjunts d’anuncis amb mides de públic molt variades, pot comportar una despesa molt més gran en conjunts d’anuncis grans, mentre que es descuiden els més petits. Això pot portar que alguns segments de públic rarament vegin els anuncis, mentre que altres els veuen amb molta freqüència. Per a assegurar que cada conjunt d’anuncis se sotmet a una quantitat adequada, desactiva el CBO i estableix un pressupost al nivell del conjunt d’anuncis.

Facebook Ads: solucionem 6 errors comuns 2

3) Descuidar al públic menys potencial

Algunes campanyes poden estar orientades cap a objectius i públics més importants. Si fas servir aquests públics per a totes les campanyes, estàs descuidant les persones que prèviament han mostrat interès pel teu negoci o oferta i, per tant, estàs perdent algunes oportunitats de conversió.

Per oferir els teus anuncis a persones que estiguin preparades per convertir-se, genera públics de reorientació. El gestor d’anuncis ofereix diverses opcions per reorientar el públic. Pots generar públics personalitzats mitjançant aquestes fonts de dades:

 • Botiga de Facebook o Instagram
 • Llistes de clients
 • Vídeos
 • Formularis de contacte
Facebook Ads: solucionem 6 errors comuns 3

4) Afegir diverses crides a l’acció

És possible que el vostres objectius siguin múltiples: animar la gent a comprar, demanar-los que aprenguin més sobre els vostres productes i convidar-los a llegir les ressenyes dels clients, etc. Tot i que aquestes crides a l’acció (CTA) són totes importants, no haurien d’aparèixer mai al mateix anunci.

Incloure diverses CTA en un únic anunci confondrà al vostre públic. Pensa en la CTA com una oportunitat única per fer que el vostre públic actuï. Tria’n una que reflecteixi l’objectiu principal de la campanya.

* Si no pots triar només un CTA, crea diversos anuncis que conformin un únic conjunt, cadascun amb una crida diferent. 

5) Reutilitzar formats creatius antics

Si utilitzes els mateixos missatges publicitaris durant setmanes o mesos, és probable que notis una disminució dels resultats o un augment dels costos. Publicar els mateixos missatges publicitaris una vegada i una altra fa que el públic objectiu comenci a ignorar el teu anunci.

Introduint nous missatges publicitaris, reduiràs el cansament dels anuncis i podràs millorar els resultats i reduir els costos, a més de tenir una idea més acurada del que funciona entre el vostre públic. Si sempre publiques anuncis amb una única imatge, mai sabràs si els anuncis de vídeo o de carrusel poden assolir millors resultats.

Com puc introduir nous missatges publicitaris sense comprometre els conjunts d’anuncis?

 1. Identifica un anunci que està obtenint grans resultats i duplica’l: has de mantenir tots els aspectes de l’anunci excepte la creativitat.
 2. A continuació, substitueix la imatge per una de nova, un vídeo o un carrusel.
 3. Compara el rendiment amb anuncis similars durant el mateix període de temps per descobrir quin funciona millor.

6) Confiar en dades de seguiment inexactes

Des que Apple va llançar el seu marc de transparència de seguiment d’aplicacions, els informes d’anuncis de Facebook són més lents i menys fiables. Per això, és essencial no dipositar tota la confiança en els informes d’anuncis de Facebook.

Opcions per a millorar la precisió i validar els resultats:

 • Paràmetres UTM: afegeix dades als URL de les pàgines de destinació per fer un seguiment de l’activitat de la campanya.
 • Gestor d’esdeveniments: genera fins a vuit conversions per a utilitzar-les com a esdeveniments d’optimització a les campanyes. 
 • Dades pròpies: compara els resultats que veus al Gestor d’anuncis amb les dades de la teva plataforma de comerç electrònic o de l’eina d’anàlisi web per a validar els vostres informes d’anuncis.
 • API de conversions: estableix una connexió més directa entre el gestor d’anuncis i el teu lloc web o CRM. 
Facebook Ads: solucionem 6 errors comuns 4

Per acabar, abans de crear el proper anunci, assegura’t de tenir tots aquests elements en ordre:

 • Genera una estructura del compte lògica i eficient per a trobar campanyes i anuncis fàcilment.
 • Estableix objectius definits d’acord amb els objectius comercials de la teva empresa per a cada campanya.
 • Utilitza creativitats publicitàries que atrauen el teu públic objectiu i posicionen l’oferta de manera eficaç.
 • Introdueix pàgines de destinació que s’aliniin amb la teva oferta i estiguin optimitzades per al vostre públic.
 • Genera mètriques que coincideixin amb el teu objectiu i et permetin fer un seguiment del progrés. No deixis de supervisar el rendiment dels anuncis a mesura que els dies passin i assegura’t que l’evolució es dirigeix cap als objectius que has establert

No tinguis por de cometre aquests errors habituals, sempre que ens necessitis podem ajudar-te a generar anuncis a Facebook que funcionen.