Te n’has adonat que Instagram ja ens permet tenir favoritismes dins la xarxa? Sembla que aquest gegant podria estar desconfiant del funcionament dels seus algoritmes i passa la pilota als usuaris. Ara tens l’opció d’escollir quins són els perfils que t’interessen més de tots els que segueixes, o en altres paraules, els teus preferits.

Portem molt temps sotmesos al poder de les xarxes socials, sacrificant la nostra privacitat, els nostres gustos, el que consumim. No és res nou que estem constantment exposant la nostra vida. I, sí, encara que siguis dels que només publica una fotografia a Instagram cada any, també ets esclau de les cookies i els algoritmes.

Instagram sempre evoluciona, és per això que no passa de moda. Algunes de les últimes actualitzacions de l’anys passat inclouen la possibilitat de deixar “stories” en esborrany o publicar Reels a Facebook. Per saber-ne més i posar-te al dia amb les últimes actualitzacions, fes clic en aquesta publicació.

D’ara endavant, l’opció “Seguits” ens permetrà veure les publicacions dels comptes que seguim de manera cronològica. Però, s’ha gestat una nova funció que ofereix la possibilitat de prioritzar els perfils que més t’interessen per a què siguin els primers en aparèixer i augmentar-ne el contingut: els “Preferits.” Dotar uns perfils concrets de protagonisme també provoca que el contingut dels perfils que et resulten menys rellevants disminueixi. Instagram fa un pas enrere i et dóna l’oportunitat d’agafar més poder.

Converteix-te en un perfil professional “preferit”

La nova eina de “Preferits” pot resultar molt beneficiosa si tens un perfil professional, sempre que el teu contingut interessi als teus seguidors, és clar. A partir d’ara has d’enfocar-te en crear contingut de qualitat. Ja no hi ha espai per publicar coses que no aporten informació rellevant per als usuaris que et segueixen. Cal que seleccionis el contingut de manera acurada i inverteixis temps en que aquest sigui entenedor, interessant i diferenciador.

A Instagram, l'usuari té la paella pel mànec 1

Com afegeixo un perfil a “preferits”?

Si no vols seguir revisant totes les publicacions suggerides que t’ofereix la xarxa; sigues tu qui decideix el contingut que vol consumir. És ben fàcil d’activar. Només has de fer clic al desplegable del perfil que desitgis d’entre els que segueixes i seleccionar la icona de l’estrelleta.

Triar el tipus de visualització

Per triar qualsevol de les dues opcions, només has de seleccionar el logotip d’Instagram que s’ubica a la cantonada superior esquerra de la pantalla d’inici.

A Instagram, l'usuari té la paella pel mànec 2

Instagram és la xarxa en la què és més difícil posicionar-se. Hi ha molts usuaris, contingut divers i se centra en recursos visuals. Però, val la pena buscar el teu lloc i convertir-te en un perfil professional rellevant, ja que té molta capacitat de fer créixer la teva marca, donant visibilitat diaria al que succeeix a la teva empresa i el teu sector i accentuant els valors que persegueixes. Si ets dels que passa de les actualitzacions, ara ja tens un bon motiu per fer-les!