Què és un lead? És una paraula que va lligada inherentment al marketing digital i, si esteu familiaritzats amb aquest camp, probablement l’haureu sentit més d’una vegada (i més de dues). Podríem omplir línies i línies aprofundint sobre aquest tema, però us en farem cinc cèntims intentant ser tan breus com sigui possible.

En paraules entenedores, podem dir que un LEAD és un projecte de client, usuaris que han deixat les seves dades voluntàriament en una de les nostres landing page. Normalment els hem cridat l’atenció a partir d’una oferta i una CTA, és a dir, una crida a l’acció. A partir del pas de registre per part seva, la pilota està a la nostra teulada i hem de nodrir-los per tal que evolucionin de lead a client i es generi un nivell d’interès cap al nostre producte o servei suficient per arribar a adquirir-lo. Així doncs, hem de pensar quina acció o accions fer per tal que aquest potencial client arribi a ser-ho, i molt important: trobar el moment adequat.

Podem distribuir els leads en tres grans grups:

Lead fred

És aquell que s’ha interessat per primer cop en el nostre producte o servei, atret per la nostra crida a l’acció o l’oferta destinada a captar leads. Se situa en la part superior de l’embut de conversió.

MQL (Marketing qualified lead)

Ja en coneixem més dades i hem comprovat que encaixa amb el nostre buyer persona. S’ha interessat més d’un cop en els nostres serveis o productes i és més probable que acabi convertint-se en client. Es troba a la meitat de l’embut de conversió.

SQL (Sales qualified lead)

Situats a la part final de l’embut, aquests usuaris són els que ja tenen en ment comprar o adquirir un dels nostres productes o serveis, és a dir, es troben en la fase més avançada de compra. Segurament hauran progressat en el camí a la compra perquè prèviament hauran provat o testejat una mostra dels nostres productes o serveis que els ha fet madurar en l’etapa de decisió.

A grans trets, aquest és el camí d’un lead que pot arribar a convertir-se en client. Si voleu més informació sobre captació de leads i estratègies perquè arribin a ser clients, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres.

Lead 1
L’embut de conversió de leads.

Arxius