2021 i el màrqueting de la nova normalitat

21-01-2021 | Blog de comunicació i màrqueting digital, Xarxes socials

La pandèmia, un any diferent que ha fet canviar el rumb de molts aspectes de la nostra vida i oblidar-ne alguns que abans consideràvem “normals”. Tornarem a l’antiga normalitat? No podem saber-ho amb certesa. Allò que sí que podem afirmar amb total seguretat és que adaptar-se o morir s’ha convertit en el nou leitmotiv de les xarxes socials, que estan més presents que mai al nostre dia a dia, i que resulta obvi mencionar que han ajustat el seu contingut a l’era Covid.

El contingut generat per l’usuari millora notablement l’engagement

No hi ha millor incentiu a l’hora d’adquirir productes o serveis que les experiències, una persona real suscita més confiança que una marca. Per això, promoure les opinions a Google i que de pas es vegin a la web, és una molt bona opció.

ressenya contingut generat per l'usuari
No sempre es té la sort que et deixin una ressenya així de llarga… però és que Serveis Penedès té fans incondicionals! :)

Mantenir conversacions humanes amb la teva audiència esdevé un punt clau

I és que els usuaris aposten cada vegada més per marques que els ofereixen una experiència comunicativa més propera i natural. D’aquí que les respostes als post de les xarxes socials s’han de cuidar el màxim possible.

Instagram Carns Milà comunicació propera
Els post d’Instagram són una font de dubtes per als usuaris. Carns Milà els respon amb la cura de ser un servei que ha esdevingut essencial durant la pandèmia.

Social selling o major comoditat a l’hora de comprar

Serà per algun motiu que s’estan implementant noves formes de comprar dins de les plataformes, que ens permeten adquirir productes cada vegada en menys clics i sense sortir de l’aplicació. Des de ja fa un temps, Instagram permet inserir etiquetes de productes. Així l’experiència de compra des de la xarxa és molt més fluïda.

Social selling Saet Sweets

Memes com a forma de vida

L’humor està en auge a l’hora d’interactuar amb el teu públic potencial. Aquest tipus de comunicació menys formal s’està convertint en un dels preferits dels usuaris. I les empreses no n’estan al marge.

Meme Leonardo Dicaprio

Vídeos, vídeos i més vídeos

Quan creiem que ho havíem vist tot, l’originalitat d’alguns a l’hora de crear contingut audiovisual va més enllà i ens deixa bocabadats. Benvinguts a l’època on regnen els vídeos de màxim 30 segons, d’aquells que ens fan perdre la noció del temps saltant de l’un a l’altre.

Estem preparant un post sobre l’era del vídeo a Tik Tok i Twitch. Stay tuned.

El màrqueting de nostàlgia crea vincles amb les empreses

Una estratègia que apel·la als sentiments dels consumidors i que els connecta amb un passat millor, en aquest cas, amb els temps “Covid free”. D’aquí que els recursos pre pandèmia són els nous recursos.

Màrqueting de nostàlgia
2019, aquell any que regnava la presencialitat al despatx. On les mascaretes eren coses de turistes asiàtics. Ais.

Arxius