Com crear un enllaç a la web perquè ens deixin ressenyes a Google

per | 16-02-2018 | Blog de comunicació i màrqueting digital, SEO

Com a empresari/emprenedor o jedi de les vendes, saps que la teva reputació és un actiu inestimable. El que diuen les persones dels teus productes o serveis és important, i això és especialment cert a l’entorn online.

Els comentaris no només s’han d’escoltar o monitorar, sinó que també cal motivar als clients satisfets a deixar-nos comentaris després d’una experiència d’èxit. Sabem que això farà que la presa de decisió d’un client potencial davant del dubte es decanti cap a una banda o altra. Per posar-hi una dada, el 93% dels usuaris afirma que les seves decisions de compra estan influïdes per ressenyes online.

Per tant, comencem pel començament de tot: Google. Aquí l’empresa que està fent darrerament un esforç enorme per tal de donar informació útil a l’usuari (per millorar-ne l’experiència en termes formals) i que està promovent que deixem comentaris arreu i que ens convertim en local guides. Així doncs aprofitem-ho per tal de millorar el nostre SEO local (el posicionament dins el nostre àmbit geogràfic proper). I podem emplaçar als usuaris que ens deixin un comentari a Google des de la nostra pròpia web.

[Al marge caldrà valorar si és prudent/necessari motivar als usuaris a deixar comentaris fora del nostre domini, això forma part de l’estratègia que haurem definit. Però per la promoció local en principi no ho veiem desencertat]

Com crear un enllaç de ressenyes a Google

Per crear un enllaç, has de tenir l’ID de la web de la teva empresa. Segueix aquests passos per obtenir-lo:

  1. Vés a Google Places API.
  2. Indica la informació de la teva empresa al camp “enter a location” a la part superior del mapa.
  3. Fes clic al nom de la teva empresa a la llista que apareix.
  4. L’ID del teu emplaçament a Google es mostrarà al mapa, sota el nom de l’empresa

Com veure el Google Place ID

Afegeix l’ID que t’ha mostrat a la següent URL per crear l’enllaç:

<id_del_lloc>

En l’exemple anterior, l’URL amb l’ID de la web afegit seria la següent:

https://search.google.com/local/writereview?placeid=ChIJkatwBIt5pBIRgMrtzHjysr0

Quan els clients fan clic a l’enllaç, s’obrirà una finestra al teu navegador en què poden valorar la teva empresa i escriure una ressenya. En aquest cas, aniràs a parar a casa nostra. Si t’ha agaradat l’article, aprofita i deixa’ns-hi la ressenya ;)

Tingues en compte que demanar als clients que escriguin ressenyes a canvi d’incentius o organitzar recollides de ressenyes a la teva empresa va en contra de la política de ressenyes de Google My Business. Podran eliminar les ressenyes que incompleixin aquesta política.

 

Arxius