Com a empresari/emprenedor o jedi de les vendes, saps que la teva reputació és un actiu inestimable. El que diuen les persones dels teus productes o serveis és important, i això és especialment cert a l’entorn online.

Els comentaris no només s’han d’escoltar o monitorar, sinó que també cal motivar als clients satisfets a deixar-nos comentaris després d’una experiència d’èxit. Sabem que això farà que la presa de decisió d’un client potencial davant del dubte es decanti cap a una banda o altra. Per posar-hi una dada, el 93% dels usuaris afirma que les seves decisions de compra estan influïdes per ressenyes online.

Per tant, comencem pel començament de tot: Google. Aquí l’empresa que està fent darrerament un esforç enorme per tal de donar informació útil a l’usuari (per millorar-ne l’experiència en termes formals) i que està promovent que deixem comentaris arreu i que ens convertim en local guides. Així doncs aprofitem-ho per tal de millorar el nostre SEO local (el posicionament dins el nostre àmbit geogràfic proper). I podem emplaçar als usuaris que ens deixin un comentari a Google des de la nostra pròpia web.

[Al marge caldrà valorar si és prudent/necessari motivar als usuaris a deixar comentaris fora del nostre domini, això forma part de l’estratègia que haurem definit. Però per la promoció local en principi no ho veiem desencertat]

Passos per crear un enllaç de ressenyes a Google

Per fer-ho de de l’ordinador

  • A l’ordinador, inicia la sessió a Google My Business.
  • Si tens diverses ubicacions, obre la que vulguis gestionar.
  • Al menú esquerre, fes clic a Inici.
  • A la targeta “Aconsegueix més ressenyes”, pots copiar l’URL curt per compartir-lo amb els clients.

Per fer-ho des del mòbil

  • Al dispositiu mòbil, obre l’aplicació Google My Business.
  • Si tens diverses ubicacions, obre la que vulguis gestionar.
  • Toca Clients i, a continuació, Ressenyes.
  • A la part superior dreta, toca Comparteix Share.
  • Si no has creat cap nom curt, se’t demanarà que ho facis.
  • Copia l’URL curt per compartir-lo amb els clients.

Quan els clients fan clic a l’enllaç, s’obrirà una finestra al teu navegador en què poden valorar la teva empresa i escriure una ressenya. Si fas clic en aquest enllaç, aniràs a parar a casa nostra. Si t’ha agaradat l’article, aprofita i deixa’ns-hi la ressenya ;)

Tingues en compte que demanar als clients que escriguin ressenyes a canvi d’incentius o organitzar recollides de ressenyes a la teva empresa va en contra de la política de ressenyes de Google My Business. Podran eliminar les ressenyes que incompleixin aquesta política.