Com configurar el catàleg de WhatsApp Business

22-03-2020 (original de 23-03-2020) | Comerç electrònic, Xarxes socials

El catàleg de Whatsapp permet incorporar una funcionalitat bàsica de comerç electrònic a aquesta xarxa social.

Incorporar elements al catàleg de WhatsApp Business

Per configurar el catàleg de WhatsApp Business, cal que tinguis instal·lada aquesta aplicació al teu telèfon mòbil. Malgrat que és molt recomanable tenir el WhatsApp obert a l’ordinador, aquestes operacions només es poden fer des del mòbil.

Des de la pantalla principal del mòbil cal accedir a la configuració.

Crear catàleg de Whatsapp - pas 1

Aquí escollim configuració de negoci.

Crear catàleg de Whatsapp - pas 2

Escollim catàleg.

Crear catàleg de Whatsapp - pas 3

Fem clic a afegir al catàleg i ja podrem començar a afegir els articles que ens interessi.

L’espai és limitat i el temps també. Per això la nostra recomanació és posar-hi només els productes més significatius o, millor encara, només les categories de productes més significatives. El client demanarà el que necessiti dins de la categoria. Però és difícil que et demani llet si no sap que tens làctics.

Crear catàleg de Whatsapp - pas 5

La informació que convé informar és la imatge, el nom i la descripció. Recomanem utilitzar el nom per indicar una categoria de productes com ara llegums i enumerar els tipus de llegums a la descripció. En aquest cas, el preu no tindrà gaire sentit d’informar-lo. Podem utilitzar la URL que ens ofereix per enviar-lo cap a la web, si en tenim. Cal valorar si aquest enllaç ajuda o distreu al client.

Una vegada introduïda la informació, ja tenim l’entrada de catàleg creada.

Crear catàleg de Whatsapp - pas 6

Aquesta entrada del catàleg pot ser compartida amb els clients i coneguts per WhatsApp. N’hi ha prou amb prémer Enviar per fer-lo arribar a través del WhatsApp a qui ens convingui.

Com es veu el catàleg de WhatsApp Business

Els clients, a banda de veure el missatge que els hem enviat, poden mirar-se ells mateixos el nostre perfil de Whatsapp i el catàleg. També hi podran veure els detalls del negoci com ara horaris, adreça…

Crear catàleg de Whatsapp - pas 7

Si fan clic a alguna de les entrades del catàleg, podran veure’n més detalls.

Crear catàleg de Whatsapp - pas 8

Simplement, fent clic a Enviar un missatge a l’empresa, començaran una conversa que facilitarà molt la compra.

Crear catàleg de Whatsapp - pas 10

La conversa deixa ben clar a quina opció del catàleg ha començat la conversa. Ara ja només és qüestió d’acabar de rebre la comanda.

I ara què?

Aquest article forma explica en detall un dels aspectes per construir un eCommerce de campanya que és una solució per a que petites empreses d’alimentació puguin aprofitar determinats elements propis del comerç electrònic per millorar la seva gestió diària.

Ha estat pensat específicament per ajudar-los en aquests dies que el petit comerç d’alimentació està fent possible que puguem estar confinats a les nostres llars.

Vols saber-ne més, llegeix l’article de eCommerce de campanya.

Arxius