Visita Hostalets, una estratègia de marketing transmèdia

per | 10-04-2015 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Web Visita Hostalets

Ja fa temps que vam anunciar que teníem un client del miocè, en Pau dels Hostalets de Pierola, un homínid del miocè que s’ha convertit en una de les troballes més importants d’aquesta era en territoris catalans. En Pau és el personatge que explica molt bé quina és la clau d’un poble que podria passar desapercebut entre el paisatge presidit per Montserrat si no fos, en part, perquè conté el jaciment més important del miocè en terres europees.

En el pla de comunicació que DeMomentSomTres vam dissenyar en època contemporània, es van definir unes actuacions concretes per dinamitzar el turisme al poble. Calia definir clarament uns valors turístics i emmarcar-los dins d’una estratègia per aconseguir situar els Hostalets dins de les destinacions turístiques catalanes. Per això es va marcar com a prioritari construir un portal web que concentrés tots els esforços (turisme, patrimoni i cultura) per poder presentar la singularitat dels Hostalets al món.

D’aquí va néixer visitahostalets.cat. Un portal web que integra les tres realitats dels Hostalets: el Crip (el Centre de Restauració i Interpretació Paleontològica) que és la base del turisme científic paleontològic, el patrimoni cultural i artístic dels Hostalets d’on en destaca el modernisme, i l’alberg municipal, el punt estratègic des del qual s’articulen les diverses activitats turístiques i de descoberta paleolítica.

La presentació del portal va anar seguida de diverses accions a diferents canals socials, cada una amb objectius específics i segmentació pròpia de públics. Prenent com a eix vertebrador la web i en concret la pàgina de turisme familiar, es van fer accions de difusió orgànica i de pagament a Instagram, Twitter, Facebook, YouTube i Vimeo.

Instagram, canal bàsic per una estratègia de marketing de cara al turisme

La nostra estratègia digital per presentar el portal va comptar per adaptar el contingut essencial en els diferents canals que vam considerar prioritaris segons els públics objectius que ens havíem fixat. A més, es va establir una col·laboració amb el portal d’Instagram numero1 a l’actualitat a nivell català: Descobreix Catalunya.

Durant una setmana el repte fotogràfic de @descobreixcatalunya va estar patrocinat per @hopierola, el perfil dels Hostalets, aconseguint així un nombre espectacular de visites al perfil i un increment sensible de seguidors. Durant la setmana de visibilitat es va aprofitar per ensenyar continguts creats específicament per a l’ocasió.

Una campanya d’èxit, a punt per ser replicada

El conjunt de les accions, doncs, han constatat que l’estratègia digital transmèdia és un bàsic per a la promoció turística per tal d’optimitzar recursos i escapar de les accions tradicionals que encarien enormement el cost. Una campanya de promoció turística dissenyada aprofitant els recursos i particularitats de les diferents xarxes socials permet arribar a un ampli target, controlar el pressupost i sobretot mesurar el retorn de la inversió.

Arxius