Sensacions o KPI per valorar campanyes de màrqueting

per | 07-09-2023 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Mesura l'èxit i el rendiment de la teva empresa amb KPI, article de DeMomentSomTres

En Carles tenia clars els seus indicadors d’empresa definitius: el compte de resultats, però esclar hi ha altres KPI intermedis que ajuden de molt a palpar el benestar i salut econòmica de l’empresa. En les accions de màrqueting, n’hi ha de quantificables i n’hi ha que no.

Però tornem al Carles, que va arribar a nosaltres per unes campanyes de Google Adwords (encara no es deia Google Ads) que tenia la sensació que li funcionaven bé, però no prou bé i no sabia com manegar-s’ho.

De sensacions no viu una empresa perquè les sensacions les carrega el dimoni.

Així que, havent ubicat els indicadors, vam poder optimitzar i créixer i a hores d’ara en Carles està supercontent i el que és millor, segueix sent client nostre a més d’amic, perquè passar hores treballant plegats té un efecte secundari, que és l’amistat.

Però entrem de ple al món dels KPI. Primer cal entendre què carai són i per què ens poden ajudar.

Què és un KPI?

En un món on es generen i consumeixen zettabytes de dades, els KPIs (Key Performance Indicator) ens ajuden a enfocar els nostres esforços. Mesuren el rendiment i el progrés cap a un objectiu específic al llarg del temps.

Els indicadors clau de rendiment poden ajudar a:

  • Mantenir els objectius de nivell alt a la vista
  • Convertir idees abstractes en objectius gestionables
  • Reduir la sobrecàrrega de dades

Tipus d’Indicadors Clau de Rendiment

Tot i que hi ha molts indicadors de rendiment diferents que una empresa pot mesurar, la majoria es poden classificar en dues categories:

KPIs Quantitatius: Aquests KPIs utilitzen números per mesurar el progrés cap a un objectiu. La majoria de KPIs són quantitatius, com el nombre de vendes tancades, tiquets de servei al client o ingressos anuals.

KPIs Qualitatius: Aquests KPIs fan un seguiment de dades no numèriques, com comentaris de clients o compromís dels empleats. Tot i que hi ha formes d’obtenir dades quantitatives a partir de la recerca qualitativa, aquests KPIs se centren en dades no numèriques.

Com determinar els KPIs en campanyes de màrqueting

Per determinar quins KPIs seguir, hauràs de considerar els objectius del teu negoci, l’etapa de creixement de la teva empresa i identificar tant els indicadors de rendiment endarrerits com els anticipats. També és important que et centris en uns pocs indicadors clau, en lloc d’una gran quantitat de dades.

Els KPIs més utilitzats

Els KPIs més utilitzats varien segons la indústria i el tipus de negoci, però alguns dels més comuns inclouen:

  • Retorn de la Inversió (ROI): Aquest indicador mesura la rendibilitat d’una inversió. Es calcula dividint el benefici net de la inversió pel cost total de la inversió.
  • Valor Vitalici del Client (LTV): Aquest KPI estima el valor monetari total que un client aportarà al teu negoci al llarg de tota la seva relació amb tu.
  • Cost d’Adquisició de Client (CAC): Aquest indicador mesura el cost total associat a l’adquisició d’un nou client. Inclou costos com el màrqueting i les vendes.
  • Taxa de Conversió: Aquest KPI mesura el percentatge de visitants d’un lloc web que completen una acció desitjada, com ara fer una compra o subscriure’s a una newsletter.

Aquests KPIs proporcionen una visió clara del rendiment del teu negoci i t’ajuden a identificar àrees on es poden fer millores.

Ara que tens una millor comprensió dels KPIs i com poden ajudar el teu negoci a créixer, és hora d’actuar. Si necessites ajuda per establir els KPIs adequats per al teu negoci o per interpretar les dades que estàs recollint, a DeMomentSomTres estem aquí per ajudar-te, com ho fem amb en Carles.

Contacta amb nosaltres o reserva una reunió de 30 minuts i comença a utilitzar els KPIs per impulsar el teu èxit en el màrqueting digital.

Arxius