Manual d’importació i exportació de productes amb WooCommerce

Si ets propietari d’una botiga en línia utilitzant WooCommerce com a plataforma, és possible que en algun moment hagis considerat l’opció d’importar o exportar els teus productes. L’exportació de productes és útil per fer còpies de seguretat, realitzar modificacions massives o transferir dades a altres plataformes. D’altra banda, la importació de productes et permet afegir nous articles o actualitzar els existents de manera eficient. En aquest manual, t’explicarem com fer-ho de manera senzilla i efectiva.

Exportar productes amb WooCommerce

Per començar amb l’exportació de productes, dirigeix-te a la secció “Products” al teu panell d’administració de WooCommerce. Just al costat del botó “Add New“, trobaràs l’opció “Export“. Fes clic a “Export” per continuar.

Manual d'importació i exportació de productes amb WooCommerce - DeMomentSomTres

S’obrirà una finestra on podràs configurar les columnes i dades que vols exportar. Recomanem incloure com a mínim l’identificador (ID) per poder realitzar actualitzacions posteriorment. A més a més, podràs filtrar la informació per tipus de producte i categories.

Un cop hagis configurat les opcions, fes clic a “Generate CSV“. A continuació, el fitxer CSV es descarregarà automàticament i contindrà un full de càlcul amb les dades dels teus productes exportats.
Manual d'importació i exportació de productes amb WooCommerce - DeMomentSomTres
Manual d'importació i exportació de productes amb WooCommerce - DeMomentSomTres 3

Modificar dades del document d’exportació

Si necessites modificar les dades del document d’exportació, simplement obre’l amb un programa compatible amb fulls de càlcul, com ara Microsoft Excel o Google Sheets, i modifica les dades segons les teves necessitats. Pots canviar qualsevol camp, excepte l’identificador (ID), ja que aquest identifica el producte un cop fem la càrrega.

Crear un nou producte al document d’exportació

Si vols afegir un nou producte, pots utilitzar el document d’exportació per fer-ho. Simplement, afegeix una nova línia al document i emplena els camps corresponents per al nou producte. No et preocupis pel camp de l’identificador (ID), ja que s’assignarà automàticament en el procés de càrrega.
Manual d'importació i exportació de productes amb WooCommerce - DeMomentSomTres 4

Importar productes amb WooCommerce

Per importar els productes al teu lloc web de WooCommerce, dirigeix-te a la secció “Products” del panell d’administració i fes clic a “Import” al costat del botó “Add New“. S’obrirà una finestra on podràs seleccionar el fitxer que vols importar i triar l’acció que vols realitzar.

Manual d'importació i exportació de productes amb WooCommerce - DeMomentSomTres (2)

Si vols actualitzar els productes existents, selecciona “UPDATE“. Això només actualitzarà els productes amb els identificadors (ID) corresponents, i ignorarà aquells que no tinguin un identificador o tinguin el camp buit.

Si vols crear nous productes, no seleccionis “UPDATE“. Això evitarà que s’actualitzin els productes existents i només s’afegiran els nous.

A continuació, se’t mostrarà una finestra on hauràs d’establir la correspondència entre les columnes del teu fitxer d’importació i els camps de WooCommerce. En general, aquest procés és parcialment automàtic, però és recomanable revisar-ho per assegurar-te que tots els camps s’assignen correctament.
Manual d'importació i exportació de productes amb WooCommerce - DeMomentSomTres (2)

Finalment, fes clic a “Import” i podràs veure el resultat dels productes importats a la teva botiga en línia.

Manual d'importació i exportació de productes amb WooCommerce - DeMomentSomTres

Aprofita les funcions de WooCommerce per millorar la gestió de la teva botiga en línia i oferir una millor experiència als teus clients. Si tens qualsevol dubte o necessites ajuda amb la configuració, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Estem aquí per ajudar-te a aconseguir el màxim rendiment del teu lloc web WooCommerce.