Una campanya de màrqueting eficaç sempre compta amb una fidel companya: la publicitat. Necessites una bona gestió dels anuncis: així facilitaràs l’obtenció d’objectius de la teva empresa i aconseguiràs enfortir la identitat de marca, cridar l’atenció a clients potencials i optimitzar les vendes.

L’any 2022, el 80% de les marques han destinat part del seu pressupost anual en publicitat de pagament a les xarxes socials, i Facebook i YouTube són les evidents protagonistes. El poder de l’univers digital requereix que les marques siguin molt meticuloses.

Gairebé 5.000 milions de persones inicien sessió a la seva aplicació social preferida i es registren a sis plataformes de xarxes socials diàriament. El món del màrqueting ha aprofitat aquesta oportunitat i s’ha adaptat les xarxes per a treure’n profit: ara són una eina primordial a l’hora de generar campanyes de publicitat, obtenir nous clients, generar identitat de marca, i molt més.

En algunes xarxes la publicitat és efectiva, en altres arrasa

Facebook, YouTube, TikTok i Instagram, respectivament, són les xarxes socials més utilitzades per les empreses a l’hora de generar campanyes d’anuncis en plataformes digitals.

  • Facebook compta amb més de 2.500 milions d’usuaris mensuals. És un lloc perfecte per a la prospecció i el retargeting, i el millor lloc per treure el màxim profit als anuncis de comerç electrònic. Si vols saber-ne més, no et perdis l’article Facebook Business. L’imprescindible per a crear anuncis a Facebook i Instagram.
  • YouTube compta amb una gran base d’usuaris, per això és molt probable trobar públics adequats, sempre que els entretinguis, els eduquis o els proporcionis solucions als seus problemes. A més, pel que fa al SEO, aquesta xarxa et pot ajudar a augmentar el trànsit al teu lloc web amb contingut de qualitat i enllaços d’entrada que pots afegir a la descripció del perfil.
  • TikTok està de moda: seguir les tendències és un component vital en el màrqueting d’alt rendiment. Les plataformes noves solen ser un bon lloc per començar les campanyes, perquè hi ha menys competència que en altres xarxes socials.
  • Instagram és un lloc on les marques, els influencers i les persones prosperen amb contingut orgànic. Com a resultat, les experiències publicitàries han de ser més atractives i directes.

Diferències entre publicitat orgànica i pagada

La combinació de publicitat orgànica i campanyes de pagament a les xarxes resulta en l’equilibri que et permetrà veure resultats positius reflectits en conversions i vendes. Ambdues són útils per a guanyar seguidors i, per tant, possibles clients, per a promocionar contingut de qualitat i per a fer un seguiment i analitzar el teu públic objectiu.

Encara que la publicitat orgànica és efectiva per al reconeixement de la marca, l’atenció al client i la creació de relacions, sempre que busquis arribar a un públic més ampli, orientar-te al client ideal i generar clients potencials i conversions, és decisiu invertir diners a publicitar-te. 

Que no et preocupi fer la inversió

Una de les principals preocupacions de les empreses –sobretot les més petites– al destinar diners a la creació i gestió de campanyes publicitàries a les xarxes és la incertesa de no saber quan es recuperarà la inversió i quin benefici suposarà.

Analitzar les mètriques és essencial

Els coneixements basats en dades són essencials per resoldre els teus reptes. Però, quines mètriques de rendiment estan utilitzant ara les empreses de màrqueting per mesurar l’èxit?

Les empreses més reconegudes posen el focus en:

  • Vendes i ingressos atribuïts al màrqueting.
  • Valor de vida del client.
  • Cost per client potencial (CPL) i cost per adquisició (CPA).

La resta, habitualment posen més èmfasi en fer un seguiment del retorn de la inversió (ROI) del màrqueting [benefici – inversió / inversió] i de l’adquisició i la retenció de clients.

La taxa més favorable de ROI en el present és la dels anuncis a Facebook, Instagram i YouTube, però cada dia hi ha més empreses que aposten per invertir en campanyes de pagament a TikTok, Tumblr, Reddit, Twitch i Pinterest.

 

Et fa por que no et surti bé la jugada? L’equip de DeMomentSomTres t’ajudem a fer que les teves campanyes d’anuncis orgàniques i pagades siguin un èxit. Contacta amb nosaltres.