Link Building: optimitza el SEO de la teva web

14-04-2023 (original de 08-08-2022) | Blog de comunicació i màrqueting digital, SEO, Web, WordPress

El Link Building consisteix en generar enllaços a dominis externs amb l’objectiu de millorar el posicionament SEO d’una pàgina web als cercadors.

A aquests enllaços externs se’ls denomina backlinks. Són útils per indicar als cercadors que el contingut enllaçat és de valor, de manera que s’augmenta la seva autoritat.

Però, alerta! No tots els backlinks t’ajuden a millorar el posicionament, alguns poden fins i tot perjudicar-te. Perquè l’estratègia funcioni cal saber identificar les característiques d’un bon backlink segons els teus objectius (millorar la classificació de pàgines específiques, enfortir la marca i el domini o guanyar trànsit i visibilitat).

Per què són importants els enllaços?

Els links són molt importants per diversos motius com ara:

  • Per a liderar la indústria: si la teva web és considerada de confiança, et converteixes en una web referent, amb més reputació que les del teu voltant.
  • Per a incrementar el posicionament i la qualificació a Google: si es detecta que altres pàgines inclouen enllaços a la teva web, el teu contingut es classifica com a fiable i mostra amb més facilitat quan els usuaris realitzen cerques de paraules claus que apareixen al teu contingut.
  • Per a potenciar el trànsit al teu lloc web: capta leads amb més facilitat a través de registres.
  • Per a crear una autoritat positiva al domini: guanya rellevància per sobre la resta de pàgines. L’autoritat es qualifica de l’1 al 100 per mitjà de diverses eines SEO.

Existeixen alguns elements clau a l’hora de construir una estratègia de Link Building que funciona. A continuació, hi fem una ullada.

1. Genera contingut rellevant

Si generes contingut de qualitat, seràs enllaçat naturalment per llocs que veuen el teu contingut com a referència

2. La qualitat passa per davant de la quantitat

Tenir un gran nombre d’enllaços cap al teu lloc web no et portarà resultats si aquests no són de valor. Un enllaç dins d’un domini únic és molt millor que diversos backlinks al mateix domini.

3. Practica la naturalitat

Els backlinks són importants perquè mostren als cercadors que el teu contingut està sent citat com a referència.

L’exageració no està ben concebuda pels motors de cerca. En fer alguna cosa artificial, per defecte, el cercador entén que el vols enganyar, per això, en lloc d’afavorir-te, et perjudicarà.

4. Ull amb l’Anchor Text

El text que vincula l’enllaç és més significant del que molts imaginen. Afegeix la paraula clau o les seves variacions i evita frases com, per exemple, “fes clic aquí”.

5. Estudia el context

Sempre són més vàlids els enllaços de llocs amb la mateixa temàtica que el teu o pàgines que parlin de temes relacionats amb l’enfocament general del teu bloc que no pas els que no tenen relació amb el teu àmbit.

6. Els enllaços “nofollow” són importants

Els enllaços “dofollow” són aquells que transmeten autoritat, que es posen per defecte sense cap element extra. Els enllaços “nofollow”, en canvi, són aquells que no transmeten autoritat i no es posen per defecte.

Es tendeix a pensar que una bona estratègia de Link Building ha d’anar plena d’enllaços “dofollow”, però el millor és trobar un equilibri junt als enllaços “nofollow”.

 

L’estratègia del Link Building consisteix en aconseguir enllaços de valor. És una eina essencial a l’hora de posicionar-te en què, no és tan important aconseguir aparèixer en un nombre elevat de llocs web com que aquests siguin de valor.

Tens dubtes? Veus el Link Building com una missió complicada? El nostre equip pot ajudar-te a optimitzar la teva web a través d’aquesta i moltes altres eines. Contacta amb nosaltres!

Arxius