Facebook Business. L’imprescindible per a crear anuncis a Facebook i Instagram

13-05-2022 | Blog de comunicació i màrqueting digital, Màrqueting de Continguts, Xarxes socials

Facebook és una de les cinc empreses més grans de tecnologia conjuntament amb Microsoft, Amazon, Apple i Google. El 28 d’octubre del 2021 l’empresa matriu de Facebook Inc. es va reanomenar com a Meta, nom provinent del grec que significa “més enllà”, i enfocat amb el seu motiu futurista de reflectir la construcció del metavers.

Step by step”. L’imperi Meta està format per Facebook, Instagram, WhatsApp i Messenger. I sense pressions, però, a més a més, WhatsApp i Facebook tenen la seva versió Business (si vols saber-ne més sobre WhatsApp Business, aquí t’ho expliquem amb detall).

Bé, aquest imperi Meta, permet treballar amb totes aquestes eines i configurar campanyes d’anuncis a Facebook i Instagram a través de Facebook Business, la plataforma professional.

L’imperi Meta, tot un metavers

Potser penses que Facebook Ads només és per crear anuncis a Facebook, però estàs equivocat, també et permet promocionar-te simultàniament a Instagram, la xarxa social en constant evolució. Per què? Doncs perquè Instagram, així com Facebook, també pertany a Meta. Així que per existir i fer-te destacar has d’aprofitar tot l’entorn de Facebook i dins d’aquest món hi tenim Facebook Business que ens permet accedir a Facebook Ads i fer el següent:

  • Crear anuncis de Facebook
  • Crear anuncis a Instagram
  • Programar o aturar campanyes
  • Analitzar les mètriques i audiències
  • Optimitzar el pressupost de les campanyes.

Avantatges dels anuncis a Facebook

Facebook Ads et permet créixer i avaluar els teus resultats. Amb aquesta plataforma podràs:

Major abast i viralització d’anuncis
En tractar-se d’una empresa tan gran i comptar amb Instagram, permet que els nostres anuncis arribin a un número més significatiu de persones.

Baix cost d’inversió
Els anuncis de Facebook Ads són una opció econòmica, ja que pagaràs només pels usuaris interessats en el teu negoci i que hagin fet clic a l’anunci.

Ampli nivell de segmentació
Ens permet realitzar una segmentació detallada dels anuncis, ja sigui per dades demogràfiques, edat, gènere, principals interessos, etc.

Interacció amb els usuaris
També ens permet dur a terme anuncis en diferents formats dinàmics i, per tant, s’hi inclou enquestes, concursos, etc., que ens permeten conèixer els gustos dels nostres clients. En conèixer millor els seus interessos podràs aprofitar aquesta informació per a futurs anuncis.

Anàlisi dels resultats
Tenim accés detallat a les etapes per les quals viu l’anunci i, d’aquesta manera, optimitzar i millorar constantment el rendiment.

La jerarquia de les campanyes publicitaries

  1. Creem una campanya que englobarà tot un grup d’anuncis. Aquí definiràs l’objectiu que vols dur a terme.
  2. Creem un grup d’anuncis associat a aquesta campanya en el qual farem els nostres anuncis. En aquest pas defineixes el pressupost, la duració, audiència, xarxes socials on difondràs els anuncis, etc.
  3. Creem els anuncis que creiem convenients dins del grup d’anuncis. És el punt on fas ús de la creativitat. Es compon per l’adaptació de les imatges als diferents formats i crearàs els textos i crides a l’acció.
Facebook Business. L'imprescindible per a crear anuncis a Facebook i Instagram 1

Elements exitosos a Facebook

Visuals: imatges i vídeos memorables

El 90% de la informació que rebem es transmet al cervell de manera visual. Per això, el material gràfic i visual del teu anunci han de ser atractius visualment i captar l’atenció. Procura que els vídeos i imatges es relacionin amb la teva marca i amb el concepte de la campanya a la qual pertanyen.

Amb proposta de valor

La teva proposta de valor ha de ser creïble i atractiva. Què diferencia el teu producte o servei dels altres? Per quin motiu l’usuari ha de fer clic al teu anunci i entrar a la teva pàgina web?

Involucren al públic

Cal que prestis atenció a l’extensió dels teus missatges:

  • El missatge principal ha de ser el més breu possible. Fes que sigui fàcil llegir-lo d’una sola vegada. 
  • Cuida el to d’acord amb la resta de la comunicació de la marca. Així guanyaràs consistència i confiança.

Rellevants

La rellevància és fonamental per a l’èxit. Si mostres anuncis que no són rellevants per a la teva audiència, estàs perdent temps i diners.

Amb el diagnòstic de rellevància dels teus anuncis pots avaluar possibles millores a realitzar: qualitat de l’anunci, nivell d’interacció i percentatge de conversió.

Amb crida a l’acció

Comunica a l’audiència què vols d’ella: un registre, una visita, una compra). Si ets clar, serà més fàcil que el públic realitzi l’acció que esperes.

En els anuncis de Facebook trobaràs diverses opcions perquè la teva crida a l’acció sigui la més adient per a la teva campanya segons el tipus de contingut i la ubicació escollida.

Tipus de publicitat a Facebook

Existeixen diverses vies per a publicitar-te a Facebook. Escull les més adequades segons què vols aconseguir i a qui vols arribar. A continuació, te’n presentem algunes de les més utilitzades:

Facebook Business. L'imprescindible per a crear anuncis a Facebook i Instagram 2
Facebook Business. L'imprescindible per a crear anuncis a Facebook i Instagram 3

Per què fer anuncis des de Facebook?

Per a existir i fer-te visible tant a Facebook com a Instagram. Ep! No pateixis si tens un cacau al cap, nosaltres t’ajudem a potenciar la teva marca.

Arxius