Encara no pilotem cotxes voladors, però alguns dels presagis que ens imaginàvem fa molt de temps s’estan complint:

Mode Black Mirror activat: el metavers

Black Mirror, pels que no ho sapigueu, és una sèrie que en alguns capítols parla de realitats que en un moment podien semblar llunyanes, però a mesura que va passant el temps ens sembla que passa el mateix que amb els Simpson, que han esdevingut un auguri del futur.

Així doncs, s’acosta un metavers on tindrem el nostre propi avatar i on es podrà interactuar socialment amb d’altres. Això és, es preveu una fusió del món real amb el virtual encara més evident. Podrem dir que viurem Els Sims en primera persona?

Per als que us ho pregunteu, sí, el canvi de nom de Facebook a Meta té a veure amb el tema. I, com era d’esperar, ja s’està lliurant una batalla entre els grans per veure qui domina en aquest metavers.

Els esdeveniments híbrids prenen protagonisme

Com en molts altres àmbits, la pandèmia deixarà empremta. Quants esdeveniments presencials s’han anul·lat o posposat des que el món va canviar radicalment l’any 2020? Una vegada més, som testimonis d’una barreja del món real i l’online, i en el cas dels esdeveniments es tracta d’agafar el millor de cada món i crear-ne un de nou, de tal manera que es pot arribar a més quantitat de públic. (Esperem, de tot cor, no haver de tornar del tot als totalment virtuals).

Tendències de màrqueting digital per al 2022 (vol.2) 1

Destacaran les cerques sense clic

Com ja s’ha dit milers de vegades i segurament milers més, als usuaris ens agrada que ens ho posin ben fàcil i volem arribar al nostre destí en el mínim nombre de clics possible.

Saps què és una cerca de Google sense clic? Són els resultats que, quan busquem a Google, ens mostren la informació sense necessitat d’haver de clicar a la pàgina. És una bona notícia, però no tant pel nostre sector, ja que disminuirà el nombre de clics dirigits a pàgines web. Però sempre hi ha solució: haurem d’implementar estratègies que facin que l’usuari tingui més ganes d’entrar-hi.

Les marques s’hauran de posar al dia pel que fa a la cerca visual

L’any 2022 serà l’any de la comoditat i l’avenç quant a les cerques. La cerca visual ens permet buscar informació a partir d’una imatge utilitzant les metadades de l’element visual. Una tecnologia d’allò més útil que també es coneix com a cerca inversa: de la imatge a la informació. A banda de Google Lens, hi ha marques que avancen cada vegada més en aquest tipus de cerques, com Asos o Ebay, que et permeten trobar un producte a les pàgines o un de similar a partir d’una foto.

L’Inbound Marketing s’estén cada cop més

Està comprovat que les tècniques i accions emprades en la metodologia de l’Inbound Marketing funcionen i cada vegada són més les empreses que aposten per aplicar-lo. Nosaltres ja fa temps que ens basem en aquesta filosofia i que som fidels (i partners) de Hubspot. (En aquest cas, els que vam preveure el futur vam ser nosaltres).

Fins aquí el nostre recull de tendències per l’any vinent. Si creus que necessites fer un pas més enllà en la comunicació de la teva empresa, podem treballar junts aquest 2022. Posa’t en contacte amb nosaltres!

I, si no has llegit el vol.1 de tendències… fes clic i descobreix-les!

Tendències de màrqueting digital per al 2022 (vol.2) 2