Any nou, hi ha qui pensa en els propòsits a complir, nosaltres pensem amb quines tendències ens sorprendrà el món digital i la manera d’adaptar-nos-hi. És moment de veure cap on s’encamina el món del màrqueting i les xarxes socials després d’un 2020 i 2021 marcats per un plot twist anomenat pandèmia, que ha afectat tant al món terrestre com al món digital.

Com era d’esperar, Tik Tok prendrà encara més protagonisme

Haver-nos de quedar tancats a casa va fer que aquesta aplicació guanyés reconeixement. Entreteniment a dojo, vídeos curts, de visió fàcil i el més important: contingut personalitzat. En una època que s’ha passat a anomenar l’era del consumidor, aquest últim punt esdevé ineludible si l’objectiu és triomfar en xarxes socials. Per això veiem cada vegada més marques apostant per aquesta aplicació que dona tan bons resultats pel que fa a la publicitat.

Tendències de màrqueting digital per al 2022 (vol.1) 1

El camí cap a una compra s’escurça cada vegada més

Si per alguna cosa ens reconeixem els consumidors, és perquè ens agrada que ens ho posin fàcil. Com més senzill sigui adquirir un producte o servei, més possibilitats hi ha que acabem efectuant una compra. Ja fa un temps que Instagram va incloure noves funcions de compra, i ara, les altres xarxes veuen la necessitat d’adaptar-se a aquesta comercialització i anar un pas més enllà.

El màrqueting d’influencers, més arrelat que mai

Quants productes nous has conegut gràcies a un influencer? A no ser que visquis amb una bena als ulls, segurament la resposta serà molts. Està demostrat que el contingut generat per un usuari dona molta més confiança que un simple anunci, per aquest motiu cada vegada veiem més publicitat per part d’influencers, un ofici que fa uns anys ni tan sols existia o no ens haguéssim arribat a creure la seva existència.

Adeu a les cookies?

Desprès de preguntar-nos què eren les cookies i aprendre sobre les famoses galetes que ens fan acceptar cada “primera vegada” que entrem a una pàgina web, sembla ser que les eliminaran de la capa de la terra. Però encara no ha arribat el seu moment, estan estudiant treure-les de cara a l’any 2023. Així doncs, haurem de replantejar-nos les estratègies i basar-nos cada vegada més en les estadístiques i el comportament dels usuaris.

Tendències de màrqueting digital per al 2022 (vol.1) 2

Les marques inclusives guanyen terreny

Els consumidors tenim cada vegada més en compte la responsabilitat social corporativa de les marques. L’incredulitat guanya rellevància i sempre volem mantenir-nos informats sobre què hi ha darrere d’una promesa. Ja no s’hi val a predicar i a cridar als quatre vents que tenen uns valors, sinó que ho han de demostrar.

Concloent, podem dir que les tendències del 2022 es veien venir, però mai sabem què ens depararà l’impredictible i movedís futur de l’univers digital. De moment, acatarem les normes que es van escrivint cada dia i, si necessites que la teva estratègia faci un gir o la teva marca vagi en consonància a aquest canviant món, pots fer-ho amb nosaltres. Posa’t en contacte amb nosaltres i programem una cita.

Al vol.2 trobaràs una llista de cinc tendències més, no te’n perdis ni una!