A DMS3 ens dediquem a assessorar i gestionar el màrqueting d’empreses relacionades amb el turisme rural. Inevitablement, doncs, ens hem mirat de prop els portals de turisme rural més influents del nostre entorn, això és, Vrbo (fins fa molt poc anomenada HomeAway o Top Rural) i Escapada Rural, que acumulen bona part de les peticions i de les reserves. A l’inici d’un negoci en turisme rural, la presència en aquest portals és tant o més necessària que a Booking i altres portals genèrics del sector.

Però què és un portal turístic?

Un portal turístic és una plataforma web amb l’objectiu de donar a conèixer diverses opcions de destinacions turístiques. És la pàgina visible al qual l’usuari fa servir per navegar i fer una comparativa de les destinacions, facilitant la connexió entre comprador i venedor. Sovint hi apareixen opinions d’altres viatgers que seran determinants per decantar-se per una opció de compra o una altra.

Comparativa dels dos portals turístics més influents del turisme rural

Escapada Rural i Vrbo (fins fa poc es deia HomeAway i abans Top Rural) són dos portals turístics que comercialitzen tot tipus d’allotjaments rurals de diferents llocs d’Espanya. A les respectives pàgines web mostren els preus i fotos de cada casa perquè el consumidor final pugui decidir si són del seu interès o no.

Mesura la competència digital de la teva empresa

Característiques de Vrbo

DMS3-Vrbo-HomeAway-TopRural

Actualment a part de les cases rurals destaca apartaments, cases, villes i pisos arreu del món.

Fins fa molt poc, aquest portal turístic es caracteritzava per oferir diferents tarifes als propietaris que volien llogar les seves cases rurals. La tarifa plata pagaves 13,75€ al mes durant 12 mesos, la tarifa Or 36€ al mes, eficàcia 56,67€, prestigi 108€ i l’exclusiva 333,33€ al mes. Depenent del preu a pagar tenies més beneficis.

Amb HomeAway ja es van notar els canvis i ara amb Vrbo s’han acabat de definir. Actualment és comissionable. Cobren al propietari un 15% de comissió per venda efectuada.

Característiques d’Escapada Rural

DMS3-Escapada-Rural-

Escapada Rural es defineix com una plataforma web dedicada a la promoció d’allotjaments rurals a tota Espanya. Des del 2007 s’ha convertit en un referent del sector del turisme rural recolzant al propietari i inspirant al viatger.

En l’actualitat té el cercador més gran d’allotjaments rurals d’Espanya i Portugal. També compta amb una gran comunitat de viatgers, amb més d’1.400.000 membres registrats. Els propietaris disposen de calendaris i preus amb eines senzilles d’utilitzar i es fa un assessorament amb tallers “Presència i promoció a Internet”.

A Escapada rural t’hi pots promocionar de forma gratuïta, ja que et pots donar d’alta gratis. No obstant, si vols millorar la promoció, tenen unes quotes especials per a propietaris. (Les tarifes no surten publicades a la pàgina web)

Avantatges per contractar una promoció de pagament:

  • Millor posició en el llistat de la teva província.
  • La teva web, xarxes socials i telèfon, visibles en la fitxa.
  • Fotos i vídeos il·limitats.
  • Sense esperes de 48 i tracte directe amb el viatger.
  • Atenció al client especialitzat i proper.

Escapada Rural és el portal amb més seguidors en xarxes socials.

Conclusions

Aparentment es tracta de dos models diferents de portals de turisme, però el fet és que competeixen per als mateixos clients, cases de turisme rural i que presenten gairebé la mateixa informació als usuaris. Però a l’hora de decidir-se per l’un o per l’altre, o per tots dos com passa moltes vegades, cal tenir en compte quina és la nostra estratègia de negoci i la capacitat real de gestionar els calendaris i reserves de diversos portals.

Aquest post ha estat escrit en conjunt per Eva Chust i Anna Mata.

Mesura la competència digital de la teva empresa