DeMomentSomTres Export, un plugin amb èxit

per | 15-06-2020 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Marc Queralt, l'artífex del Plugin més ben valorat : DemomentSomTres Export

Que el confinament t’agafi treballant. No és una frase de Picasso, és nostra. Explica la realitat de DMS3 Marketing, que ens hem passat tot l’estat d’alarma muntant WooCoomerce com a bojos, experimentant amb xarxes i Ads i actualitzant Plugins de WordPress.

Aquesta setmana ens ha tocat posar al dia al nostre plugin estrella. Aprofitant que havíem de migrar una web feta per nosaltres a una versió nova molt més relluent i sexi. No és que la d’abans no ho fos, però ens agrada rejovenir les webs que fem de tant en tant. I millorar-ne el rendiment i, si cal, posar-les del revés per millorar-ne la UX. Si vols saber de què estem parlant, mira’t Gràfiqueskerpe i al·lucina amb els scrolls laterals controlats.

Com cada vegada que fem servir un plugin nostre, ens meravellem de les descàrregues que té i els comentaris i interaccions que genera. Aquest en especial, ens ha deixat molt bones crítiques de la comunitat i fins i tot ens han proposat remunerar-nos per fer-lo servir (gràcies, gent del món de WordPress que aprecia una bona feina d’orfebreria!). Per cert, es pot descarregar seguint les intruccions d’aquest bonic enllaç a la nostra web en anglès.

Què fa el DeMomentSomTres Export

Fa el que promet: exportar. En concret, posts d’un WordPress a un altre. Amb totes les cosetes: textos, metadates, imatges… No es perd res pel camí i t’ho trobes a la nova web com si res no hagués passat. És com contractar una empresa de mudances cara, que et ve a casa i fa fotos i t’ho embala tot, també el cristall de Bohèmia, i t’ho deixa a la casa nova, net i polit. Qui no pagaria per això? Doncs si tens una web en WordPress et surt gratis! Tot gratia et amore d’en Marc Queralt.

DeMomentSomTres Export, un plugin amb èxit 1
9.000+ descàrregues i 4,5 / 5 estrelles. El somni humit de qualsevol programador opensource. Per fer-ne un episodi de BlackMirror.

L’ha fet servir gent de tot el món perquè resulta que tots tenim les mateixes necessitats bàsiques, que les webs funcionin. Sobretot quan es fa una migració d’una a l’altra. Quan a més de fer una migració, tens un servidor dedicat als posts que ho peten i als que no, que potser en tens centenars i no et pots dedicar a anar un per un i transportar-los al nou entorn.

Aquest és l’origen del nostre Plugin DeMomentSomTres Export. Una necessitat real que no integra la funcionalitat bàsica de WordPress, tot i que és un clam de la comunitat.

Recomanacions per exportar el blog d’una web a una altra

En Marc sempre m’insisteix a utilitzar l’editor per defecte de WordPress al blog, que després és un follon exportar per molt que el nostre plugin faci meravelles, però miracles a Lourdes. Per tant, tant si tens construïda la web en Divi, Visual Composer o el Gromenauer de torn, fes servir el Guttemberg (així es diu l’editor de WordPress des de la versió 5.0) quan escriguis notícies al blog, que va bé quan t’hi acostumes.

He de dir que a mi m’ha costat unes quantes batalles acostumar-m’hi, però és la vegada que he perdut la guerra amb més convenciment. Més quan ens hem posat a migrar la nostra web i no he hagut de retocar res de res al nou entorn més enllà de corregir faltes d’ortografia. Però de codi, res de res.

Si t’encalles a l’hora de fer servir el nostre plugin, hi ha dues possibilitats. La primera, que siguis un aficionat o no programador titulat (passa poques vegades, que et puguis encallar amb la instal·lació del nostre plugin si saps ni que sigui una mica de què va la història). T’assistirem sempre que puguem. L’altra cosa que pot passar és que estigui desactualitzat com la darrera vegada que el vam haver de posar al dia. Si és això, ens avises, l’actualitzarem de pressa i aprofitarem per fer-ne un post meravellant-nos de la multitud de descàrregues i opinions que ens haurà generat ;)

Arxius