El pagament amb PayPal.Me

22-03-2020 (original de 23-03-2020) | Comerç electrònic

PayPal.me és una modalitat de pagament de la plataforma PayPal. Admet pagament de qualsevol de les targetes de crèdit habituals.

La principal virtut que té és que ens permet crear enllaços de cobrament per l’import que després es poden enviar per WhatsApp o correu electrònic.

Per exemple l’enllaç https://PayPal.me/DeMomentSomTres/12.00 porta a la nostra pàgina de cobrament amb l’import de 12€.

Pàgina PayPal Me de DeMomentSomTres
Pàgina PayPal Me de DeMomentSomTres amb un pagament de 12€

Costos de PayPalMe i pagament a compte bancari

El cost dels pagaments a PayPal Me són com els de tots els pagaments que es reben per PayPal. Pots consultar les tarifes a https://www.paypal.com/es/webapps/mpp/paypal-fees.

En el moment d’escriure l’article els costos tenen una part fixa i una de variable d’acord al preu de l’operació. Exactament, 0,35€ + 2,9% de la transacció. Això sí, no té costos de manteniment mensual.

Els diners rebuts es poden utilitzar directament des del compte de PayPal a l’acte o descarregar-los periòdicament al compte bancari. Acostuma a trigar un parell de dies.

Preparar el pagament amb PayPal.Me

Per poder disposar d’un enllaç de PayPal Me cal disposar d’un compte de PayPal. Si no disposes de compte de PayPal, crea’l seguint aquest enllaç.

Una vegada ja tens compte de PayPal, segueix l’enllaç https://www.paypal.com/paypalme/my/landing o des del perfil d’usuari de PayPal. Apareix aquesta pàgina.

Procés de creació d'un enllaç PayPalMe - pas 1

Cal prémer el botó crear perfil per iniciar el procés.

Procés de creació d'un enllaç PayPalMe - pas 2

En aquesta pantalla és molt recomanable d’afegir-hi una foto o el logo de l’empresa. Prem Afegir foto.

Procés de creació d'un enllaç PayPalMe - pas 3

Ajusta la imatge perquè es vegi el millor possible i prem Guardar. Per pujar un logo cal que el fitxer sigui quadrat i que tingui una mica de marge.

Procés de creació d'un enllaç PayPalMe - pas 4

Escull el nom que vols que aparegui a l’enllaç. El sistema verifica automàticament que estigui lliure. Una vegada hagis trobat el nom que vols i que estigui lliure, prem Següent.

Procés de creació d'un enllaç PayPalMe - pas 5

Cal acceptar les condicions d’ús i la política de privacitat. Prem Acceptar i crear.

Procés de creació d'un enllaç PayPalMe - pas 6

Ja tens el perfil actiu però ens queden aspectes per acabar de configurar. Prem Administrar perfil.

Procés de creació d'un enllaç PayPalMe - pas 7

Els elements d’aquesta pàgina no són obligatoris però sí aconsellables perquè aporten tranquil·litat al client. La ubicació permet indicar on ets. El missatge personal et permet posar fins a 200 caràcters explicant qui ets. La foto de portada et permet acabar d’arrodonir la presència gràfica.

Com preparar un enllaç per rebre diners

Per preparar un enllaç per rebre diners és tan senzill com agafar l’enllaç que hem generat fa una estona i afegir-li l’import en format anglès.

En el nostre cas, per fer un pagament de 12,34€ l’enllaç serà:

https://PayPal.me/DeMomentSomTres/12.34

Et recomanem que el verifiquis primer posant-lo al teu navegador, però ja el pots enviar al teu client per tal que et pagui.

Alternatives a PayPal Me

Bizum té una facilitat d’ús similar. Per contra, per disposar de Bizum com a empresa és necessària la participació de la teva oficina bancària. A més, cal que el client tingui Bizum tot i que no hauria de ser un problema perquè és gratuït i suportat per la majoria d’entitats.

Actualment, la gran competència de PayPal en aquests moments és Stripe. Ara bé, aquesta solució no disposa d’aquesta funcionalitat de pagaments a mida de forma àgil. Cal utilitzar alguna solució que generi l’enllaç i que tenen cost addicional.

I ara què?

Aquest article forma explica en detall un dels aspectes per construir un eCommerce de campanya que és una solució per a que petites empreses d’alimentació puguin aprofitar determinats elements propis del comerç electrònic per millorar la seva gestió diària.

Ha estat pensat específicament per ajudar-los en aquests dies que el petit comerç d’alimentació està fent possible que puguem estar confinats a les nostres llars.

Vols saber-ne més, llegeix l’article de eCommerce de campanya o bé visita la nostra pàgina sobre comerç electrònic.

Arxius