Màrqueting i Storytelling a La Rioja

12-11-2019 | Blog de comunicació i màrqueting digital

Parlar dels cellers de la Rioja és parlar del concepte neuromàrqueting. Com a marca enoturística han sabut arribar al públic elaborant una estratègia de màrqueting de diferenciació respecte els altres productes i elaboradors del país. La part emocional s’imposa en cada una de les visites fent que el client rebi una experiència única. Aquí és on comença l’estratègia del storytelling. 

A continuació us expliquem les experiències i els cellers que més ens han cridat l’atenció des del punt de vista del màrqueting.


Experiències a La Rioja

Cellers

Tots els cellers tenen coses que els fan ser diferents a la resta i així ho transmeten a les visites amb un storytelling perfecte, explicant la història del celler i les singularitats de cada vi.

 

Màrqueting i Storytelling a La Rioja 1

Gastronomia

Han sabut vendre la seva oferta gastronòmica al món. A tota la Comunitat Autònoma es poden degustar els famosos “pinchos” però si hi ha un carrer famós, aquest és la Calle Laurel a Logronyo.

Màrqueting i Storytelling a La Rioja 2

Enoturisme

A Haro, un dels pobles més famosos de la zona juntament amb Laguardia, és possible caminar per un carrer on tot són cellers enganxats un al costat de l’altre.

Màrqueting i Storytelling a La Rioja 3

Storytelling als cellers

 

Despertar les emocions i els sentits amb una copa de vi, tot escoltant la narració de cada història del celler i els seus vins. A continuació, us mostrem 5 cellers que han sabut vendre el seu producte a la perfecció, coneixent bé el consumidor dels seus vins, diferenciant-se de la resta de cellers i dirigint els seus productes i les seves accions de màrqueting a tot el món.

Marqués de Riscal

A part dels bons vins, el celler de Marqués de Riscal ressalta per ser construït per Frank Gehry, autor també del Museu Guggenheim de Bilbao.

Màrqueting i Storytelling a La Rioja 4

Marqués de Cáceres

Només entrar al celler, quedes envoltat de luxe. Màxima delicadesa en tots els espais. Els seus vins estan a l’altura del que esperes trobar.

Màrqueting i Storytelling a La Rioja 5

Bodegas Lecea

El celler i els seus vins es troben dins de diferents coves. Tot passa sota terra, tast de vins singulars plens d’història.
Visita familiar i propera.

Màrqueting i Storytelling a La Rioja 6

Bodegas y viñedos Artadi

Història i tradició lligada al record i basada en la passió i el respecte per la vinya.

Màrqueting i Storytelling a La Rioja 7

Bodegas Roda

Cultiu sostenible evitant productes químics i apostant pel respecte dels processos i cicles de la natura.

Màrqueting i Storytelling a La Rioja 8

Arxius