Començar un any, és mirar endavant, fer pressupostos -una versió empresarial dels bona propòsits- i continuar de cara a la idea per fer-los realitat.

Començar any, és també, mirar enrera per recordar els bons moments que ens carreguen d’energia per agafar embranzida.

2018, a DeMomentSomTres, ens ha deixat un bon conjunt de records. És difícil escollir, perquè no són pas pocs.

Ultra Clean Marathon: 7 maratons per la natura

El repte de l’Albert Bosch i la Nicole Ribera: córrer 7 maratons en 7 dies recollint brossa per conscienciar de la necessitat de no generar residus.

El nostre repte: donar-ne difusió per tal d’incorporar persones a recollir residus i empreses col·laboradores.

És a dir, construir una marca i un discurs, planificar i gestionar la comunicació: premsa, TV, radio, video, fotografia, comunicats i notes de premsa, càmeres, drons, sponsors i patrocinadors… I integrar-nos a la caravana de la UCM, un equip de persones motivades de l’Agència de Residus de Catalunya, la Xarxa de Custodia del Territori i esportistes amb l’objectiu de fer realitat la Ultra Clean Marathon.

I tot en un temps rècord: 3 mesos per dissenyar-ho i executar.

2000 participants

2 tones de residus recollits

300 kilòmetres recorreguts

Resum de la Ultra Clean Marathon 2018

I ja estem preparant l’edició de 2019 tot recordant perles com el video en japonès que vam fer expressament per un patrocinador de la cursa.

És una AMPA o és el Teatre Nacional de Catalunya?

Hem construït una botiga online per l’AMPA de l’Escola Montagut de Vilafranca.

La botiga construïda amb WooCommerce, permet que els pares i mares realitzin la majoria de les gestions a través d’Internet:

  • Pagament de la quota anual
  • Compra dels llibres de text
  • Compra de roba esportiva
  • Inscripció i baixa de les activitats extraescolars

El passat juliol la vam posar en producció amb un èxit espectacular. Es van pagar les quotes i comprar els llibres per tots els alumnes en pocs dies.

Ens quedava però un repte. Vendre les entrades dels esdeveniments que l’AMPA organitza: festivals de dansa, dinar de final de curs…

El repte era construir una solució de venda d’entrades integrada a la botiga web. Però no una venda d’entrades qualsevol, una venda d’entrades on al comprar poguessis escollir a quina cadira t’asseuries!

Es tactava de fer una venda d’entrades com la dels caixers automàtics o la del TNC. Aquest va ser el nom de guerra del projecte.

La pàgina d’accés a comprar les entrades del festival de dansa del 17 de desembre va quedar així:

DeMomentSomTres 2018, cinc grans moments 1
Comprar entrades del festival de dansa de Nadal a través de la web.

Però a més vam incorporar la validació de les entrades des de una App per a iPhone i Android de manera que el control d’accés al recinte es va poder fer amb telèfons mòbils de la junta de l’AMPA.

Resultat: teatre ple i sense complicacions

One Shooting Day: el nou servei de retratar en un dia

Les sessions fotogràfiques poden ser molt avorrides si es fan en un entorn que sembli un plató. I a més, per explicar productes i serveis, la majoria de les vegades es perd el context específic de cada empresa.

Per evitar precisament això, hem dissenyat el que anomenem One shooting day. Un dia molt ben guionitzat de sessió fotogràfica i/o gravació de vídeo en un entorn agradable per als integrants de la sessió i que ens permeti explicar una història visual que lligui amb els objectius de màrqueting.

En un dia, enregistrem els impactes visuals que acompanyen les campanyes i s’obtenen els recursos de diferents propòsits ( placements de producte, fotos corporatives, ambient de treball…)

One shooting day. Serveis de vídeo i fotografia professionals
El secret del one shooting day. El guió i tots els professionals del màrqueting implicats.


Connectant botigues físiques i eCommerce

Un dels grans reptes de les botigues de totxo amb presència a Internet és la gestió unificada de l’inventari i les comandes amb l’eCommerce.

És una línia de projectes amb gran capacitat de transformació organitzativa però avorridots d’explicar. Però és una de les línies d’activitat on més esforços tècnics hem invertit aquest any i l’any passat.

El primer projecte d’aquesta mena va començar a estar operatiu el mes de gener a ERSA Parts Filter per donar resposta a la necessitat de mostrar la disponibilitat de producte a la web. La disponibilitat de producte, es gestiona des del seu ERP Level 7.

DeMomentSomTres 2018, cinc grans moments 2
El cercador de referències de ERSA

A DeMomentSomTres hem dissenyat el nostre mecanisme propi per connectar WooCommerce amb qualsevol sistema de gestió una mica espavilat. Per fer-ho utilitzem els mecanismes estàndards que ofereix WooCommerce per establir aquesta sincronització.

Però no ens hem restringit a Level 7 sinó que som capaços de connectar WooCommerce amb el sistema que vulguem.

De fet, aquest any hem realitzat diverses implantacions d’aquesta solució amb èxit tant connectant amb Level 7 com amb altres sistemes ERP i CRM.

Hem domesticat la Wifi per aconseguir clients potencials

La WiFi és una font inesgotable de contactes especialment si tens un lloc on la gent vingui a passar-hi una estona, especialment si no té prou cobertura o és extranger.

En aquesta línia, durant 2018 hem domesticat algunes Wifi per tal de convertir-les en Hotspots que ens proporcionin contactes i/o usuaris de WordPress per poder, posteriorment, fer-hi acció comercial.

Ho hem fet prou vegades com per decidir estandarditzar-ho en un desenvolupament que utilitza un dels components de formularis per WordPress amb més difusió, Gravity Forms, per connectar establir quina és la informació que es demana als usuaris per tal de deixar-los entrar a la WiFi.

DeMomentSomTres 2018, cinc grans moments 3
El portal captiu que vam construir per XTA i la ZonaWiFi

Si el necessites, truca’ns ;)

I aquest any què?

Aquest any també ja tornem a estar gas a fons amb nous projectes de comunicació i màrqueting digital. Si els vols seguir, subscriu-te al butlletí electrònic.

I si vols que participem amb tu en algun repte teu, parlem-ne.