Aquest és un cas real inspirat en algunes de les newsletters de clients a qui hem assessorat.

Si t’hi identifiques, pot ser que sigui el teu cas.

La newsletter, una forma directa d’arribar als clients

En aquests moments que sembla que tot passa per les xarxes socials, el correu electrònic segueix sent una forma molt àgil d’arribar als nostres clients i prospects.

És un mitjà natural per poder educar els nostres seguidors per tal d’anar-los convencent de les virtuds del nostre producte o servei fins que es converteixin en clients i, encara millor, en prescriptors que ens recomanin als seus coneguts.

I a diferència de les xarxes socials, la llista de correus electrònics sempre és propietat nostra per més que la tinguem penjada a Mailchimp o qualsevol altra solució de newsletter.

Cal regalar coses per aconseguir subscriptors?

El repte és aconseguir subscriptors. Per fer-ho moltes vegades s’usen estratègies basades en regalar coses.

Regalar no és una mala estratègia però és important recordar que el propi butlletí electrònic és una forma d’oferir coneixement de forma gratuïta. És a dir, es tracta d’un regal en sí mateix.

Pots prescindir d’un formulari per subscriptors?

Per aconseguir subscriptors és imprescindible disposar d’un formulari per permetre que la gent pugui donar-se d’alta.

Molts posem aquest formulari en un popup o en el cos d’una post del blog.

No obstant, val la pena tenir un petit formulari de subscripció en alguna zona estàtica de la web pels que tanquem els popups sense mirar-nos-els o pels que no estan passant pel post que toca.

I el millor lloc de posar aquest formulari sol ser el peu de la web ja que és on la majoria de webs ho tenen i, per això, és on normalment ho busquem.

I tu, tens butlletí electrònic? Amb quina eina ho fas? On tens el formulari de subscripció?

Explica’ns-ho el els comentaris.