Tenir un eCommerce significa estar pendent de les seves vendes en tot moment, fins i tot quan tenim l’ordinador lluny. WooCommerce ofereix de forma gratuïta una aplicació de mòbil que permet realitzar les principals gestions del telèfon mòbil.

Aquesta setmana hem provat la nova versió beta de WooCommerce per a iPhone. Té millores en comparació a la seva predecessora tot i que també incorpora algun inconvenient.

Però, millor que us presentem les dues versions, oi?

WooComm per iPhone 1.6.0.0, la versió actual

Es tracta de la versió que Automattic ha alliberat fa tot just un mes a l’App Store. De moment només existeix en anglès.

Quan accedim a l’aplicació ens mostra un quadre resum que ens presenta quatre estadístiques bàsiques de la nostra botiga web (vendes brutes, nombre de comandes i productes venuts). Aquests valors es presenten en forma de total i gràficament desglossat. A continuació es presenten els productes més venuts destacant el nombre d’unitats en comandes. A més, a la part superior podem canviar el rang de temps que necessitem (setmana, mes, any, personalitzat…).

Dashboard inicial de WooCommerce per a iPhone amb dades provinents de la web de SaetSweets

Dashboard inicial de WooCommerce per a iPhone amb dades provinents de la web de SAET SWEETS

L’aspecte més important d’aquesta app i el que la fa interessant és poder gestionar els aspectes crítics de les comandes, especialment les que s’han encallat en el pagament i es troben cancel·lades. Sobre aquestes comandes recomanem fer una gestió personalitzada: contactar amb el client i intentar resoldre el problema. En aquest sentit l’app ens hi ajuda ja que directament, des del menú de la comanda ens permet trucar o escriure el client.

Comanda de l'ecommerce amb els enllaços del menú per contactar el client amb facilitat.

Comanda de l’ecommerce amb els enllaços del menú per contactar el client amb facilitat.

L’aplicació també dóna accés a veure els productes i els seus nivells d’estoc i altres aspectes tècnics.

Pàgina del producte Regaliz Gatos L, un dels top sellers de Saet Sweets

Pàgina del producte Regaliz Gatos L, un dels top sellers de Saet Sweets

Un punt feble de l’App que reclamen diversos usuaris als f`òrums és que l’aplicació de WooCommerce no avisa quan es rep una comanda o apareix una comanda cancel·lada.

Un altre aspecte incòmode de l’aplicació és que, per connectar-la amb la botiga, cal crear un accés específic via API al WooCommerce. Es tracta d’un mecanisme, que per bé que resulta senzill, una vegada el coneixes, genera inseguretat als usuaris que ho han de fer. No obstant, si un administrador de l’eCommerce t’envia les credencials que necessites, enllaçar l’app amb la web és molt àgil a través de la pantalla corresponent. L’App permet gestionar simultàniament múltiples botigues.

Pantalla de configuració de l'app de WooCommerce per a iPhone.

Pantalla de configuració de l’app de WooCommerce per a iPhone.

La versió nova, Woo for iPhone beta

La nova versió pretén a priori ser molt més fàcil de desplegar en l’iPhone que no pas l’anterior. Per això deixa de fer servir directament una connexió d’API que cal crear per passar a utilitzar una de les que li proporciona la solució JetPack d’Automattic. JetPack és l’aplicació que utilitza Automattic per oferir serveis premium entorn de WordPress i WooCommerce. Per això potencien que s’instal·li, encara que sigui en la versió gratuïta. Aquesta és una simplificació molt important en el procés de posar una botiga al mòbil.

Precisament, JetPack és qui proporciona la informació de vendes i analítica de l’escritori. Si et passa com a nosaltres, que no l’havíem instal·lat et trobaràs amb la desagradable notícia que no tens estadístiques del passat. Realment, aquest fet és un gran desavantatge.

Per la resta, la pantalla inicial és funcionalment semblant a la de la versió anterior però millora la lectura de les gràfiques ja que n’augmenta el contrast malgrat que es focalitza únicament en el volum econòmic de les operacions. En aquesta pantalla hi ha una altra millora significativa: s’incorpora informació sobre el nombre de visitants de manera que podem realitzar de forma ràpida un seguiment del CTR.

La nova pantalla de resum de l'app de WooCommerce per a iPhone

La pantalla de resum de l’app de WooCommerce per a iPhone

A més, aquesta versió aporta millores en la gestió de les comandes. Per una banda s’ha afegit la possibilitat de filtrar les comandes per estat a l’apartat de comandes. Una millora significativa.

La pàgina de llista de comandes amb el filtre per estats a la part superior

La pàgina de llista de comandes amb el filtre per estats a la part superior

També s’ha afegit l’opció Fulfill Order que permet veure les línies de la comanda per tal de poder fer el picking i donar la comanda per completada sense haver d’entrar a la web. Una millora també molt significativa.

Vista general d'una comanda de la versió beta amb el botó Order Fulfill

Vista general d’una comanda de la versió beta amb el botó Fulfill Order

Realment, l’ús de l’app pot ser molt útil a l’hora de fer el picking de les comandes.

Detall de la comanda en l'apartat fulfill order per assistir al picking.

Detall de la comanda en l’apartat fulfill order per assistir al picking.

A primera vista, des de la comanda, sembla que no es pugui contactar amb facilitat amb el client. En realitat, però, ha augmentat la funcionalitat de comunicació amb el client. Ara és possible enviar-li emails o telefonar-lo com abans però, a més, s’incorpora la possibilitat d’enviar-li un sms. Però cal buscar els botons, amagats: cal prémer Show billing per veure’ls.

Les noves opcions de contacte que aporta la versió beta de la app de WooCommerce.

Les noves opcions de contacte que aporta la versió beta de la app de WooCommerce.

Conclusions

La versió Beta de l’app de WooCommerce per a iPhone, a grans trets manté la funcionalitat de l’aplicació actual o la millora en aspectes tant d’operativa com de presentació.

Certament, el fet que l’estadística es tregui només de JetPack és un factor incòmode perquè es pot perdre informació històrica si no s’ha instal·lat JetPack. Per contra s’incorpora informació sobre els visitants i es pot estimar el CTR.

Tenint en compte l’evolució natural de les coses, l’app actual aviat passarà a ser part del passat i entrarà la versió que actualment és beta. Nosaltres esperem que en el camí s’arreglin algunes de les mancances.

No obstant, el que és evident és que cal instal·lar amb urgència JetPack a totes les botigues web fetes amb WooCommerce.

I cal tenir present que portar l’evolució de la teva botiga web a la butxaca és summament addictiu. De manera que, fes-la servir, però amb moderació ;)