De la mateixa manera que hi ha diverses formes de caminar, les persones tenim formes diverses alhora de navegar per internet.

Un dels fenomens que afecten a la UX és la ceguesa als banners o Banner blindness.

Moltes persones estem tan acostumades a trobar entrebancs en forma de banners, anuncis o altres interrupcions enmig dels continguts que llegim, que esdevenim immunes. Ni tan sols ens adonem que hi són.

Hi ha una excepció. Quan els banners ens ensenyen quelcom que realment ens interessa. Però això passa en comptades ocasions. Tan comptades que, fins i tot, pot ser que, com passa tot sovint, malgrat que sigui interessant el seu contingut, el banner ens passi completament desapercebut.

I per compensar la ceguesa als banners, van néixer els popups

Efectivament, els popups han estat una de les grans modes d’aquests darrers dos anys.

Els popups, com el seu nom indica són objectes que es despleguen al mig de la pantalla i per sobre de tots els continguts. Els altres objectes es presenten desactivats.

Un popup de DeMomentSomTres a Vilaweb

Popup de DeMomentSomTres a Vilaweb

Pel fet d’aparèixer en mig de la pantalla la taxa de conversió d’aquest mecanisme és força elevada ja que té alta visibilitat.

Per la mateixa raó, no es tracta d’un mecanisme que els usuaris apreciem especialment. Però les estadístiques de conversió desmenteixen que es tracti d’un odi generalitzat.

Els popups es tornen invisibles?

Actualment, ja hi ha usuaris que són immunes als popups com a motjà publicitari.

Tan bon punt n’apareix un, ràpidament fan clic al botó de tancar sense deixar ni tan sols que es carreguin. D’aquesta manera el contingut del popup, moltes vegades, ni tansols es visualitza.

Per això, ens atrevim a parlar de ceguesa als popups.

I tu, com portes els popups?