Estàs de vacances. Segurament amb un plànol d’una ciutat a la mà i una cervesa a l’altra. I reps un correu amenaçador de Facebook que t’adverteix que et canviarà la configuració de la teva pàgina en els pròxims dies, quan encara estaràs amb una cervesa freda a una mà i un plànol rebregat a l’altra.

Email amenaçant de canvi de template a Facebook

El primer que has de fer és prendre’t les coses tranquil·lament. No cal entrar en pànic (hem de pensar que Facebook presenta canvis contínuament i la majoria passen desapercebuts). El següent, clica l’enllaç de més informació i decideix canviar a una plantilla nova o bé quedar-te a la que ja estàs.Layout Facebook

Opció 1- Mantenir el disseny de la pàgina de Facebook

En el nostre cas, hem decidit no canviar la plantilla que utilitzem, que és l’estàndard, perquè utilitzem pestanyes d’informació integrades amb eines externes de Facebook. En concret, el formulari de subscripció a la newsletter de Mailchimp. Si canviem de plantilla, perdríem aquesta opció.

També és una opció fantàstica per seguir fent vacances sense pensar a configurar noves opcions meravelloses o no de la plataforma. Com la pestanya de feines, que segur que no voldràs gestionar a finals d’agost.

Opció 2- Canviar el disseny de la pàgina

Aquesta opció és bona si estàs a l’aeroport, tens wifi, ja has passat pel control i encara no saps ni la porta d’embarcament. Veuràs que si cliques a l’enllaç “choose a different template” viatjaràs directament a l’apartat de configuració on pots decidir quin layout vols per la teva pàgina. T’ensenyarà el disseny actual i el recomanat. Tu tries.

Atenció! Si decideixes canviar de layout, hauràs de repassar les pestanyes per reordenar-les i desactivar les que no facis servir.

Canvi de disseny de la pàgina de Facebook

De totes maneres, quan tornis de vacances, fes una ullada a la teva pàgina de Facebook, refresca i actualitza la informació, canvïis o no de plantilla. Mentrestant, gaudeix del viatge amb… o sense actualitzacions! ;)