Tendències innovadores al Fòrum TurísTIC

per | 16-04-2018 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 2 comments

Fòrum TurísTIC

DMS3 al Fòrum TurísTIC

El passat dimarts 10 d’abril, una part de l’equip de DeMomentSomTres va anar al Fòrum turisTIC per viatjar amb la Família Müller tot descobrint les innovacions del sector turístic i el Màrqueting Digital. Dirigit per Ivana Miño i posat en escena al CaixaFòrum de Barcelona.

Diferents entitats promotores van donar la benvinguda a tots els assistents:
Xavier Torra | EURECAT
Joan Aregio | GENERALITAT DE CATALUNYA
Joan Torrella | AJUNTAMENT DE BARCELONA
Rosa Serra | DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Models de planificació

El sector turístic és canviant, divers i competitiu, per aquest motiu la innovació i els models de planificació cada vegada tenen més a dir. Al Fòrum vam veure diferents empreses i models però la que més ens va cridar l’atenció va ser la Innovació de Vivelus, una empresa que engloba serveis experiencials (hotels, activitats, escapades…) en una mateixa plataforma. Ricard Sanz ens va explicar a la perfecció com es busca l’experiència del client i la satisfacció d’organitzar una aventura en pocs clics.

Intel·ligència artificial: Chatbots i personalització

Jose Luis Vilar ens va presentar Caravelo, un proveïdor d’assistents virtuals (chatbots) que aconsegueix donar una atenció personalitzada al client en totes les etapes del viatge. Volen donar resposta a totes les preguntes que els clients es fan en tot moment. Transformen les plataformes de xat en un nou canal de servei i venda.

Joan Borràs del Parc Científic i tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya va presentar els sistemes de recomanacions intel·ligents per millorar el descobriment del territori, la gestió de recursos i sobretot fer la vida fàcil al turista. De manera intel·ligent el sistema construeix una ruta optimitzada pel que fa a temps de desplaçament, restriccions del visitant, motivacions, idioma, transport, recorreguts més ràpids… Personalitzar l’experiència del viatger i fer-li la vida més fàcil. 

Analítica de dades

El BigData ens ajuda a optimitzar el temps i fer una bona presa de decisions de manera estratègica i basades en les dades analitzades dels usuaris. Oferir tot allò que els clients busquen i que nosaltres gràcies a l’anàlisi anterior els hi podem oferir.

Experiències Virtuals

“Les experiències virtuals aconsegueixen engagement” Alberto Linares de Everywoah. L’impacte emocional de les persones quan la realitat virtual et transporta en un hotel o en un lloc vacacional fa que l’engagement del client sigui molt més elevat i vulgui fer realitat l’experiència en persona. Passaríem del producte virtual a vendre una realitat. L’hotel Byhours ja ho ha incorporat a la seva APP per mostrar els seus hotels i les habitacions.

Realitat augmentada

Les experiències digitals estan canviant la manera d’interactuar amb el públic. Mireia Massagué de Gaudí Exhibition ens va mostrar la realitat virtual i la geolocalització per donar valor afegit als turistes que visitaven l’arquitectura d’Antoni Gaudí. Incorporar elements de Gaming per guanyar engagement.

La digitalització ha obert les portes a nous models de negoci que eren impensables fins fa poc. Per tant el Màrqueting digital ha d’estar present en cada un dels punts esmentats anteriorment i en cada empresa i model de negoci del S.XXI.

 

Arxius