Tot sovint ens trobem amb comerços electrònics que no gestionen les comandes.

No volem dir que no les serveixin. No estem dient que siguin mals venedors ni estem parlant de comerciants deslleials,

Ells reben comandes, pagaments i fan els lliuraments de forma correcta. I els converteixen en comandes als seus sistemes de gestió -ERP si voleu un buzzword– on les comptabilitzen. I les serveixen i els clients les reben a casa seva gràcies al transport i la logística.

Però, i aquí comença el problema, s’obliden d’acabar la feina. Deixen la comanda oberta a WooCommerce. I això és un gran error.

El que es perd deixant comandes obertes a WooCommerce

Quan a WooCommerce es marca que una comanda està completa, el sistema envia automàticament un missatge a l’usuari dient-li que la seva comanda està de camí a casa seva. Un missatge que el tranquil·litza i que passa tots la pressió a l’empresa de transport, si més no al cap del comprador.

Per si això no fos prou, l’usuari pot accedir a l’adreça del seu compte per poder repetir la comanda i fer-li més fàcil una compra recurrent. Som animals de costums i ens agrada no haver de repensar una compra de cap i de nou i un full (o una llista de la compra) en blanc ens fa vertigen.

Però, des del nostre punt de vista, on més impacta una bona gestió de comandes a WooCommerce, és precisament en la gestió de les situacions excepcionals: comandes que es cancel·len o que el pagament entra tard i mil altres situacions que no tenim previstes. Ja saps que la realitat té la capacitat de superar sempre la ficció.

Si hi ha una bona gestió de comandes a WooCommerce, aquestes situacions són molt més fàcils de detectar i es poden gestionar de forma efectiva pels clients però especialment per la nostra cartera i reputació.

De manera que, treu-te la mandra i gestiona bé les comandes a WooCommerce. Només hi pots guanyar.