Firechat: què és i com funciona

per | 30-09-2017 | F, Xarxes socials | 2 comments

Accedint a Firechat

La comunicació lliure és un element fonamental en tota societat democràtica. I la possibilitat de comunicar-se a través d’Internet la forma més normal de fer-ho.

A vegades però hi ha situacions en les que internet pot no estar disponible. Ja sigui per l’amenaça d’un govern com ens està passant avui o per que estem en un lloc multitudinari on les antenes de mòbils no donen l’abast (una diada castellera de Sant Fèlix, un concert o una manifestació).

Per donar resposta a la necessitat de comunicació en viu sense necessitat d’Internet, hi ha Firechat d’Open Garden.

Què és, exactament, FireChat?

FireChat és una aplicació que proporciona dues funcionalitats:

  1. Permet enviar missatges de text encara que no tinguis Internet a qualsevol lloc del món.
  2. Converteix el teu mòbil en un node més de la xarxa FireChat de manera que com més gent hi ha amb FireChat instal·lat, millor cobertura hi ha. Per això hi ha que l’ha anomenada l’aplicació de les masses.

Com funciona FireChat

Quan no hi ha connexió a Internet o xarxes mòbils disponibles, FireChat utilitza les ràdios dins dels nostres telèfons per connectar-les directament entre elles. En aquest cas (que també s’anomena “fora de línia” o “fora de la xarxa”), els missatges viatjaran fins a 70 metres d’un telèfon a un altre.

Firechat: què és i com funciona 1

Si hi ha més de dos dispositius, formaran una xarxa i els missatges reboten d’un dispositiu a un altre fins que troben la manera d’arribar al seu destí o Internet. Com més persones utilitzin FireChat, millor serà la xarxa per a tothom. És per això que FireChat funciona molt bé per a grups de persones molt grans.

Firechat: què és i com funciona 2

Com començo?

Per començar a fer servir FireChat, has de descarregar l’aplicació des de www.getfirechat.com o des Apple Store o Google Play.

Accepta la configuració per defecte que t’ofereix.

Cal que et registris i et caldrà trobar un nom d’usuari. Et cal verificar el dispositiu mitjançant un correu electrònic o número de telèfon. Opcionalment pots omplir el teu perfil amb una bio.

No cal vincular el telèfon ni cap correu electrònic.

I ja pots començar a conversar.

Sí, però amb qui parlo?

Al peu de l’aplicació hi ha l’opció de les sales de Xat.

Firechat: què és i com funciona 3

#Nearby són els usuaris que tens a prop físicament. Pot ser molt útil si vols parlar amb els companys que podeu estar fent extraescolars al col·legi. Fent clic aquí podràs parlar amb tots alhora.

Pots voler una mica més de privacitat i crear un grup propi amb el botó + de la part superior de la pantalla. També pots voler parlar en privat fent missatges individuals.

En ambdos casos has de poder identificar usuaris.

Trobar una persona concreta a FireChat

Els nostres contactes de FireChat estan a la pestanya de contactes.

Firechat: què és i com funciona 4

Té un aspecte semblant a aquest però es veuen els noms que hem tret perquè en Piolín no necessita saber qui sou els meus amics ;).

No obstant, no apareixen tots els que volem. Aquí només apareixen els que tenim com a contacte als contactes i FireChat ha sabut identificar directament o a través de Facebook.

Firechat: què és i com funciona 5

Per això serveixen els botons de Invita a más contactos a Firechat i Descubre personas en Firechat que apareixen al final dels nostres contactes.

El buscador és una mica molt difícil de fer anar i costa molt d’afegir un usuari al FireChat. I FireChat no l’afegeix automàticament amb la freqüència que seria desitjable. El més senzill és invitar l’usuari per mitjà del seu correu electrònic fins i tot si ja té usuari. Quan accepti apareixerà a la llista. Si ja en té, apareixerà automàticament.

Una vegada veiem els usuaris podem escriure’ns missatges privats amb ells.

Firechat: què és i com funciona 6

Des del perfil d’usuari podem començar a enviar els missatges fent clic a enviar missatge o bé ens permet de marcar-los com a seguits per poder filtrar de forma ràpida els seus missatges dins dels chats col·lectius. A la part superior dels xats hi ha l’opció de veure tots els missatges o veure’ls parcialment.

Aspectes interessants de la configuració

A la pantalla de configuració que s’accedeix des del menú Más (el de les tres ratlletes del peu) ens permet tres coses importants:

Firechat: què és i com funciona 7

  1. Bloquejar usuaris pesats.
  2. Desactivar les notificacions dels avisos dels chats generals en els que estem. Per tal que no ens ratllin. Avui segurament desactivaré el de ref1oct perquè sinó em matareu la bateria del mòbil entre tots els que esteu provant com funciona.
  3. Dir-ho a un amic per fer créixer la xarxa i poder parlar amb els teus coneguts.

Conclusions

Diverteix-te utilitzant el Firechat i fes-lo servir quan et calgui.

I avui, ajuda’ns a difondre’l, ja sigui compartint aquest article o fent créixer el FireChat i, si ho vols fer encara millor, difon aquest article pel FireChat.

L’adreça curta per compartir aquest contingut és http://dms3.it/firexat.

Ja tardes ;)

Arxius