Comencem l’estiu amb un seguit de petits tutorials que responen a consultes que ens han anat fent durant l’any. Són càpsules que resolen situacions habituals a l’hora de gestionar diàriament les xarxes socials i les accions de màrqueting online.

Sabem que hi ha ocasions que pot resultar molt difícil moure’s en l’entorn Facebook, sobretot perquè circulen a la vegada múltiples versions d’administració i perquè la majoria de FAQ són escrites en anglès i castellà. Per tant, cal estar acostumat a moure’s en un entorn canviant i on no sempre s’acaben implementant les noves opcions que van apareixent.

Però anem al gra: una de les preguntes més habituals és com poder veure en llistat els amics d’una pàgina de Facebook (no del perfil personal, que això és molt més senzill). Aquesta pregunta sempre arriba quan la plataforma ens alerta que tenim nous seguidors, però a l’hora de veure’n el llistat es converteix en missió impossible. Tot seguit ho expliquem.

Atenció: la millor manera de veure-ho és a l’ordinador. No ho recomanem des de dispositius mòbils si no és que es fa des del navegador i no des de l’aplicació.

Pas 1: Anar a configuració de la pàgina de Facebook

Primer de tot cal situar-se a la pàgina que administrem. Sempre accedim a la xarxa social des d’un usuari personal i tot seguit podem situar-nos a la pàgina. Quan arribem al mur de la pàgina de la qual som administradors, cal clicar a l’apartat de configuració a la part superior dreta, just a sobre la imatge de portada.

Com trobar els seguidors a uan pàgina de Facebook

Pas 2: People and other pages

Si es té configurat Facebook en català, trobaràs tot sovint que alguns literals no estan traduïts i directament surten en anglès. Aquest és un dels casos. Un cop a configuració, cal anar a meitat de la columna de l’esquerra i clicar sobre People and Other Pages. Si ho tens configurat en castellà, ho trobaràs a Personas y otras páginas.

A configuració també hi trobarem opcions d’administració dels rols de la pàgina, aplicacions, messenger i altres.

Com trobar els seguidors a uan pàgina de Facebook

Pas 3: El llistat d’amics de la pàgina

Aquí ho tenim. Veurem el llistat d’amics de la pàgina per ordre cronològic invers. Del més recent al més antic.

També podem veure la gent que no és amiga de la pàgina, però que sí la segueix simplement canviant l’opció de See who like this page (personas a las que les gusta esta página) per See who follow this page (personas que siguen esta página) en el selector que tenim a la zona superior del llistat.

Fins aquí la càpsula de Facebook d’avui. Vols donar-nos alguna idea per un tutorial? T’encalles habitualment en algun lloc en la gestió de les xarxes socials? Deixa’ns un comentari en el post o contacta amb nosaltres i t’intentarem ajudar!