Fer un plugin, una extenció amb una funció específica de WordPress és una cosa que ens la pensem dues vegades abans de fer-la. Primer, perquè requereix un esforç de desenvolupament que ens obliga encara a treballar en terminis més justos, segon perquè, en un món on està gairebé tot inventat, aprofitar el coneixement dels altres desenvolupadors és la manera més intel·ligent de fer evolucionar la plataforma.

Això no obstant, hem cedit a la comunitat més de 50 extensions gratuïtes que fan funcions concretes dins del món de WordPress perquè són necessitats evidents que hem hagut d’afrontar. D’aquestes en destaquem dues, que són les que s’han inclòs recentment en els rànquings d’extensions més interessants sobre WordPress, per una banda, i sobre webs dedicades al món de la restauració, per l’altra.

DeMomentSomTres Export Plugin

DeMomentSomTres Export

Aquesta extensió que acumula més de 1000 instal·lacions actives permet exportar els continguts d’un WordPress cap a un altre. La novetat? Que inclou adjunts! I si això no sembla prou rellevant, us reptem a exportar els continguts de tot un blog d’una administració pública amb un històric de més de 8 anys, fotos i arxius annexes inclosos. Aleshores, aquesta eina us semblarà meravellosa.

 

DeMomentSomTres Restaurant, WordPress Plugin

DeMomentSomTres Restaurant

Com informar a Google que un menú és un menú, amb totes les particularitats (plats aptes per a celíacs, vegans..) amb la informació ben estructurada i amb la funcionalidad de tenir diverses plantilles? I el millor de tot, apte per a tots els usuaris, fins i tot els menys tecnològics? Això és el que hem aconseguit amb aquest plugin. I per això se’n valora especialment.

Pots llegir la ressenya d’aquest Plugin a Pickplugins Blog, que recull els millors plugins de restaurants que et faran la boca aigua ;)

Marc Queralt, l’autor dels plugins

L’autor és qui hauria d’estar escrivint aquest post. Però de fet, el tenim esclavitzat tirant línies de codi actualitzant dos dels altres plugins més exitosos de la factoria DeMomentSomTres. Les integracions de MailChimp per WordPress. Ara bé, també el podem apartar temporalment si necessites resoldre algun dubte sobre les instal·lacions de les nostres extensions.