Fer servir Mailchimp ja torna a ser legal

23-11-2016 | Estratègia i recursos Email Marketing

Ara fa poc més d’un any, el 16 d’octubre de 2015, l’ús de solucions al núvol com Mailchimp esdevenia molt més difícil. La Cort Europea de Justícia invalidava el marc de port franc (safe harbour) en la gestió de les dades personals entre la Unió Europea i els EUA.

Amb això, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades ens van posar la por al cos, i algunes empreses d’assessoria van acabar de reblar el clau: usar Mailchimp esdevenia il·legal o, si més no, alegal. Els que la utilitzéssim esdeveníem una mena de contrabandistes digitals.

Al cap de poc temps, el febrer del 2016, es va establir un nou marc de relació en la gestió de les dades personals entre els dos continents: Privacy Shield.

No obstant això, Mailchimp no estava adherida a aquesta iniciativa. Així doncs, o optaves per deixar de fer email marketing o el feies amb els mitjans pedestres de tota la vida, o et posaves a utilitzar una còpia local d’aquesta solució o seguies condemnat al contraban digital.

Les solucions locals però eren solucions que, en el millor dels casos, eren una còpia antiquada de Mailchimp. Aquestes solucions, algunes prou bones, eren simples imitadors, i per això anaven per darrere. Els imitadors tenen aquestes coses. El principal avantatge era simplement el fet de la seva localització dins el territori europeu o la seva disponibilitat a signar-te el contracte de protecció de dades.

Per sort, s’ha acabat el malson de no poder utilitzar Mailchimp de forma legal per fer email marketing. Mailchimp torna a ser legal.

Sí, abans-d’ahir, el dia 21 de novembre, la gent de The Rocket Science Group, la matriu de Mailchimp, es va adherir a Privacy Shield com es pot veure a la inscripció.

mailchimp-privacy-shield-01

mailchimp-privacy-shield-02

Així que, us fem saber que

s’ha acabat l’època del contraban i entrem a l’època de fer email marketing.

Arxius