Des del mes de juny és possible penjar imatges a Facebook amb format 360º. S’ha encarregat de fer-nos-ho saber el Mark Zuckerberg, l’altre Marc del Facebook , que no és de DeMomentSomTres, que de tant en tant penja fotografies al·lucinants dels esdeveniments mundials. Recomanem  no seguir el seu perfil públic si no ets emocionalment estable.

Aquesta opció de Facebook està disponible des del juny de 2016 i es pot fer servir per a perfils personals i pàgines d’empresa.

Material necessari:

  • Càmera o mòbil que admeti format 360º o bé format panoràmic
  • Facebook via web o app amb la darrera actualització

Dificultat: baixa

Fotografia 360º a Facebook

Primer pas: fer la foto en format 360º o panoràmic

Una foto en aquest format requereix d’una càmera especial o bé fer servir aplicacions que converteixin les imatges en una fotografia 360º.

Per fer les proves, a DeMomentSomTres vam aprofitar una etapa del Tour de França per fer fotos panoràmiques des d’un iPhone 6.

Càmeres i dispositius 360º o amb format panoràmic

Càmeres de format 360º: Ricoh Theta, Giroptic 360 Cam, Samsung Gear 360, LG 360 Cam, IC Realtech ALLie, 360fly, Panono.
iPhone o iPad: iPhone 4S o posterior, iPad mini 2 o posterior, iPad Air y iPad Air 2, iPad Pro.
Samsung Galaxy: Samsung Galaxy S5 o posterior, Note 3 o posterior.

Segon pas: Pujar la imatge a Facebook

Pots pujar la imatge des de l’ordinador i també de de l’aplicació. Això sí, assegura’t de tenir la darrera versió instal·lada, si no et pot portar problemes.

A l’hora de carregar la fotografia, veuràs que les que són aptes per ensenyar-se en un format 360 els apareix una icona d’una brúixola. Selecciona la imatge i Facebook farà la resta!

Foto 360º uan vegada carregada al Facebook

És així de senzill. Ho has provat? Nosaltres ja fa dies que n’estem enamorats i hi veiem mil aplicacions en el màrqueting digital. Aara és el moment de començar a pensar en els vídeos 360º…