L'interiorisme segons HouzzPer començar direm que no és un post patrocinat, que no en som accionistes ni hi tenim amics o família que hi treballin. Simplement aquesta setmana ens han convidat a una master class que han fet presencialment des de la xarxa de la mà d’un client que es dedica al món de l’interiorisme: Espai Moble.

La plataforma, o xarxa professional, pretén ser un portal que posi en contacte interioristes, arquitectes, botigues de mobles amb el seus clients potencials. De fet, es defineixen així:

Som la plataforma líder en disseny i reforma d’habitatges on particulars i professionals de la llar es donen cita en una comunitat visual sense igual.

No tenen àvia ni els fa falta com a bons americans. S’ensenyen com un portal d’inspiració de solucions d’espai. Ple de fotografies espectaculars de cases, jardins i piscines que fan perdre l’alè. La cerca bàsica comença triant les categories típiques de revistes d’interiorisme i es pot aprofundir amb categories secundàries. Quant a les etiquetes, són un element que han implementat en la configuració però no se sap gaire bé per què serveix més enllà de la picada d’ullet als cercadors.

Els professionals que hi tenen perfil hi poden penjar projectes que els expliquin, de moment, amb fotografies. Veurem quan de temps tarden a admetre vídeo (fan tard i ho saben). També poden participar en fòrums de discussió, tenir valoracions dels seus clients i el que és molt interessant, tenir murs privats, estil Pinterest, on s’hi poden afegir imatges de projectes de la comunitat de Houzz, o fins i tot externes.

Cal dir que de moment l’accés és totalment gratuït i que la publicitat, si no és de product placement indirecte, no és evident.

Houzz, una nova xarxa social a tenir en compte per al màrqueting digital?

 

Sóc un professional de l’interiorisme, en què em pot ajudar?

El que ens han venut: 400 mil usuaris registrats i actius. Un gran mar de peixos que tenen algun interès amb el que ofereixo. El que no ens han dit: quants d’aquests són fora dels Estats Units. Entenem que molt pocs, però pel fet que triomfi a fora ho podem prendre com un indicador del que aquí pot passar (o justament el contrari).

El que ens ha agradat: el posicionament de moment és 100% orgànic. Això vol dir que si t’ho treballes amb les fitxes de projectes, amb la configuració del compte, amb les valoracions de col·laboradors i clients i amb l’activitat amb la comunitat pots sortir molt ben posicionat. Sóna a algorisme de Google en petit, oi? La contrapartida és que és una altra xarxa a mantenir i no de manera senzilla. Tenim més hores fora de Facebook, Pinterest, Instagram, Linkedin i la copa dels divendres fora de la feina?

El que no ens ha agradat: absència d’enllaços (o molt pocs) que portin a la nostra web, la nostra marca al cap i al a fi. De fet, estem fent molta feina de SEO per ells, estarem posicionant el nostre espai dins la plataforma i no un accés directe a la nostra web. Això és que trobem més a faltar i el que ens agrada precisament de Pinterest. De fet, a Houzz es troben a mig camí d’aquesta xarxa i del Linkedin més ranci. Seguirem de prop la seva evolució…

[En aquest post hem parlat de Houzz i aquí deixem l’enllaç que cogestionem: Houzz d’Espai Moble, i l’enllaç a la web d’Espai Moble]