Canadian Internet Marketing Conference, el que hem après

16-04-2016 | Blog de comunicació i màrqueting digital

Canadian-Internet-Marketing-Conference-2016Encara som a l’aeroport de Vancouver i no ens podem esperar per explicar tot el que hem vist i après els darrers tres dies al CIMC2016, o el que és el mateix, Canadian Internet Marketing Conference, on hi hem pogut assistir gràcies a Raven Tools, un proveïdor nostre ubicat a Nashville, Tennessee.

  • Paritat real: En dos dies de conferències, més d’una trentena de conferenciants per dia. Homes i dones per igual. No hem fet estadístiques exactes ni era una llista cremallera, però era així, com la realitat. Els directius de Yahoo i Disney eren dones.
  • Professionalitat: Malgrat haver-hi gent de Google, Yelp i altres grans marques relacionades amb el món digital, ningú havia vingut a parlar dels seus productes en concret. Es tractava de presentar la seva visió com a experts. I compte, sense gens de postureo. Ens va agradar molt l’absència de hípsters, que abunden en el sector almenys a casa nostra.
  • Ego, el justet: Acostumats com estem a tractar amb estrelles del món digital, en aquesta ocasió, no es valorava el número de followers, ni likes, ni contactes que tenien els ponents. La mesura de la seva professionalitat es marcava en el càrrec que s’ocupa, no en la grandària de la seva xarxa.
  • Col·laboració: Sentir Google parlant de Facebook amb tota tranquil·litat, així com Yelp de costat d’una cadena d’hotels que treballa amb Tripadvisor et fa adonar que el fair play no és una postura, és una realitat.
  • Entusiame: Entusiasme per part dels ponents d’haver arribat a Squamish per parlar de màrqueting digital. I també entusiasme de l’audiència, entregada, malgrat que no totes les ponències tenien un ritme trepidant. Fer-nos connectar amb els conferenciants se n’ocupava una speaker fantàstica, un encert de l’organització.
  • Proximitat: Molts dels ponents i participants estàvem allotjats al mateix hotel, fet que ens ha permès conèixer-los de prop. Els organitzadors se’ns van venir a presentar per donar-nos la benvinguda i demanar-nos el parer com a europeus.
  • Humor: Moltes de les presentacions, en especials les més interessants, eren plantejades perquè t’hi poguessis fer un tip de riure. Molt storytelling amb ironia fina.

I el que hem après del CIMC2016

Que no anem gens desencaminats quan diem que la clau la tenim en el client, no en el producte. Que la mètrica és súper necessària, tant com saber-la interpretar. Que hem de deixar de parlar de sessions i visites per centrar-nos en moments del usuaris, que han de definir les ocasions que la nostra marca hi ha de ser presents. I sobretot deixar-nos de tonteries i anar al gra.

[Cal tenir present que aquest post està escrit entre l’aeroport de Vancouver i d’Àmsterdam, amb un jetlag de tres parells i noséquanteshores sense dormir. Perdó, doncs, per les incoherències]

Arxius