Tenim una Mulassa que busca un poble

per | 05-02-2016 | Blog de comunicació i màrqueting digital | 0 comments

Voleu una mulassa? Aquesta és una pregunta que de primeres, sorprèn, i molt. Però no és cap broma, i és que tenim una mulassa que busca poble. D’aquesta manera se’ns plantava al despatx en Gerard de DeMomentSomTres, un colaborador resident que algun dia haurem de presentar en societat, amb una necessitat, una mulassa per colocar, ni més ni menys. Si som més concrets, és una mulassa que no està acabada del tot, que està en procés de construcció, esperant a concretar els detalls per poder-la acabar.

No vaig errat si dic que de clients amb necessitats com aquesta n’hi ha ben pocs, i de ben segur que no te’ls esperes. Potser a l’inversa sí que ens ho podríem esperar. Un poble o una entitat que vol incorporar un nou element al seu bestiari festiu que necessita donar-li notorietat a l’esdeveniment i presentar en societat la nova bèstia, o promocionar l’entitat per aconseguir el finançament necessari o el suport institucional per engegar el projecte de construcció, etc. Però mai hauríem pensat que primer fos la bèstia, i que a més, busqués el poble.

Com es construeix la marca

Una mulassa és un animal gros, no hi cap a tot arreu, i com que ja està feta, doncs té ganes de sortir pels carrers. El missatge és clar, la mulassa busca un poble que vulgui incorporar-la al seu bestiari popular. Necessita d’una festa, de la gent d’un poble que la faci córrer i ballar. Per tant, tenim un client amb la necessitat de comunicar al màxim de gent possible d’un tipus de públic concret, el que li agrada i disfrutar de la cultura popular, i que el seu missatge sigui prou atractiu com per poder emportar-se a casa una animal d’aquestes característiques.

A DemomentSomTres som partidaris del fet que les coses com més clares, millor, és quan més s’entenen. Per això, si l’objectiu és clar, el missatge també. Quin és aquí el missatge? La Mulassa busca poble. Clar, concís i entenedor. Aquí l’estratèdia de marketing a realitzar és clara. En una sola frase podem aglutinar el claim, és a dir, les qualitats del producte, l’eslògan, que ens defineix la filosofia de la campanya, i l’objectiu del producte. Només en falta una imatge gràfica que no ens desviï l’atenció del producte, a la vegada que ens ajudi a focalitzar l’objectiu principal. Tot això combinat amb un .cat per crear mulassabuscapoble.cat, el domini més que adient per l’ocasió i per acabar de dotar la Mulassa de la seva identitat. Coneixeu algú que vulgui un mulassa?

Arxius