Què hem après del 2015 sobre màrqueting digital

30-12-2015 | Blog de comunicació i màrqueting digital

[vc_row][vc_column][vc_column_text]L’any que deixem serà segur determinant per al màrqueting digital i les petites (i no tan petites) empreses. Estem al tercer acte d’una obra de teatre que ja va començar fa uns anys. Coneixem els actors, s’ha definit la trama i ens hem enamorat dels dolents. Estem còmodes a les butaques i no volem que s’acabi. De fet sabem segur que hi haurà una propera temporada (ara ja hem saltat del teatre a les sèries) molt més elaborada i amb personatges més profunds.[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” border_width=”3″ accent_color=”#e70094″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lliçó de màrqueting digital Nº1:  Que mani la User Experience

El contingut és el rei amb permís del client. Això vol dir que hauríem d’unir les dues coses. Fer continguts de qualitat que siguin orientats a les necessitats del client. Això és només una part de l’anomenada User Experience (experiència de l’usuari), una altra qüestió és pensar molt bé la Web perquè serveixi d’alguna cosa als nostres clients potencials. Per això podem incloure-hi diverses funcionalitats i extensions segons el tipus de negoci:

  1. Catàleg de productes
  2. Botiga (ecommerce)
  3. Mòdul de reserves
  4. Agenda amb esdeveniments

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_empty_space][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-check-circle” color=”custom” size=”xl” align=”center” custom_color=”#e70094″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Catàleg de productes

La teva web s’utilitzarà de suport a les tasques comercials? Doncs planteja tenir el catàleg en format digital i així estalviar feina als clients recurrents per demanar-te el teu producte. Pensa a posar-hi les referències però també una descripció atractiva. I sobretot no oblidis suggerir productes i serveis relacionats.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_empty_space][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-check-circle” color=”custom” size=”xl” align=”center” custom_color=”#e70094″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Botiga (ECommerce)

La venda online ha estat el must del 2015. La fal·lera per tenir un espai de botiga pròpia ha arribat a nivells insospitats i també a nivells d’abandó del projecte molt elevats. Però no per això, deixarem de creure-hi. És una magnífica solució per arribar a clients via virtual si s’hi dediquen esforços adequats.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_empty_space][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-check-circle” color=”custom” size=”xl” align=”center” custom_color=”#e70094″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Mòdul de reserves

Imprescindible per un restaurant o hotel. El mòdul de reserves és el destí final de tot client potencial. I si el mòdul és autogestionat, millor. Esclar que potser entrarem en conflicte amb els calendaris d’altres portals on es tingui presència, però ja hem desenvolupat solucions per integrar-los.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_empty_space][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-check-circle” color=”custom” size=”xl” align=”center” custom_color=”#e70094″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Agenda amb esdeveniments

Té sentit tenir-ne quan els esdeveniments són importants per al negoci. Estem parlant de negoci amb una presència digital que calgui desvirtualitzar. Un exemple n’és Xerigots, botiga de formatges i vins d’arreu. La captació de nous clients es fa en gran part gràcies als maridatges programats i destacats a la web.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”5201″ img_size=”large”][vc_column_text css=”.vc_custom_1451469474360{margin-top: 0px !important;padding-top: 10px !important;padding-right: 5px !important;padding-bottom: 10px !important;padding-left: 5px !important;background-color: #e0e0e0 !important;}”]L’experiència de l’Usuari és un concepte que data dels anys noranta del segle passat. Però no ha esta fins fa poc que li hem començat a fer cas de debò.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”custom” border_width=”3″ accent_color=”#e70094″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lliçó de màrqueting digital Nº2: Públics definits

Quan hem definit prèviament com és el públic objectiu o target o buyer persona (com ens agrada dir a nosaltres) sabem que el projecte funcionarà.

Cal dedicar temps i esforços a pensar exactament com és el possible client, quins gustos, dèries i punts de dolor té. Només així, un cop ens hem posat a la seva pell, podrem explicar-li el nostre producte i que inevitablement ens el compri. No només això, així podem focalitzar els esforços en els canals que realment tenen sentit, digitals i no, i fer els continguts adequats.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_separator color=”custom” border_width=”3″ accent_color=”#e70094″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lliçó de màrqueting digital Nº3: Explorem nous canals i explotem els vells

Hi ha canals de comunicació que són relativament nous com Instagram i que encara no s’hi ha confiat suficientment. I el que és millor, que encara són verges pel que fa a les seves possibilitats. De l’any en curs hem après que Instagram és una magnífica xarxa per treballar la desvirtualització i també per vendre directament! Sí, hem dit per vendre perquè des de la posada en funcionament de la plataforma d’anuncis de pagament, la xarxa permet publicitar enllaços directes a la teva web. Sempre d’una perpectiva elegant i relativament poc invasora per l’usuari.

Youtube és l’altra xarxa desconeguda o poc utilitzada per les petites i mitjanes empreses i malgrat tot un canal extremadament potent per l’ús que se’n pugui fer. És veritat que els costos de vídeo són més elevats que els continguts textuals o de fotografia però altament efectius per imatge de marca. Així que per què no?

I per últim Facebook, el gegant que no és mort per molt que els fans de Google+ ens ho diguin. La millora de la seva plataforma d’ads és espectacular, en especial pel retargeting i la possibilitat de fer campanyes transmedia. Ens en declarem fans i amb cada campanya que programem, veiem com milloren els resultats sobretot en negocis locals. El millor? Que la despesa és molt inferior a Google Adwords!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Arxius