Divendres passat, 13 de novembre, vam tenir la malaurada oportunitat de fer servir l’eina que Facebook havia presentat fa poc temps: el Facebook Safety Check, o el que és el mateix, una opció ràpida de fer saber als amics i la gent que t’estimes, a Facebook esclar, que estàs bé.

Com funciona el Facebook Safety Check?

S’activa automàticament durant una catàstrofe o atemptat i geolocalitza les persones que estan en el radi d’acció. Automàticament reben un avís en pantalla que alerta de la situació, que en el cas dels atemptats de París, explicava que s’havia decretat l’estat d’emergència a causa d’uns atemptats terroristes. També afegeix l’opció de comunicar que s’està segur o bé que no s’està a la zona. En el cas de marcar l’opció que s’està bé, les amistats reben l’avís de manera prioritària.

Hem de pensar que en aquests casos excepcionals sovint fallen les comunicacions, i que aquesta opció és la manera més ràpida de fer arribar l’estat a les amistats quan encara no es pot dedicar temps a contestar un per un els missatges.

Així mateix, aquesta opció obre un canal per deixar comentaris que sempre es mostraran per davant de qualsevol comunicació i et permet saber qui més està a la zona de les teves amistats. En aquest enllaçs’explica de manera breu el seu ús.

 Facebook Safety Check

Per altra banda, des d’aquí volem agrair els ànims i suport a tots els que han contactat amb nosaltres aquests dies. He de dir que, malgrat tot, ha sigut un viatge bonic que no ha deixat pas al terror. París era una festa i ho seguirà sent perquè nous n’avons même pas peur. Ara bé, tristesa infinita per la barbàrie.

Anna