El principal repte de publicar continguts a les xarxes socials per tal que puguin ésser compartits, a banda de publicar contingut interessant, útil i de qualitat és publicar quan tens audiència, és a dir, quan saps o intueixes que t’escolten, altrament, les publicacions se les emporta el vent i passen desapercebudes.

Ara fa gairebé un any vam publicar una una entrada del blog explicant com fer-ho amb Buffer. Durant aquest temps ens hem trobat amb alguns canvis interessants així com amb nous reptes que us expliquem:

Buffer ja no s’integra gratuïtament amb Feedly però esdevé una eina de content curator

Fent un curs al Nivell 10 de Sitges, de cop i volta, vam descobrir que la integració de Feedly amb Buffer havia deixat de ser una funcionalitat gratuïta per passar a ser una funcionalitat de pagament.

Nosaltres, que som així de desastres, no ens n’havíem adonat perquè, per poder compartir les diferents xarxes on fem de content curator entre tot l’equip de DeMomentSomTres, ens ha calgut sempre operar amb la modalitat de pagament (menys de 10€ per mes).

Creiem que la causa d’aquest canvi és que, Buffer ha integrat la possibilitat de llegir fonts RSS dins la seva plataforma i així convertir-se en una plataforma de content curator permetent compartir els continguts que considerem interessants a través de les nostres xarxes socials.

És a dir, no és imprescindible comptar amb 2 eines, amb Buffer és suficient. Nosaltres però, seguim fent servir les 2 alhora perquè ens hi hem acostumat i feedly, encara, ens sembla una mica més bonic que Buffer i, per altra banda, permet la gestió centralitzada dels feeds, enlloc de fer-ho per cadascuna de les xarxes socials.

Klout, com a alternativa a Buffer

Per un projecte que estem embastant amb alguns col·laboradors, hem necessitat trobar una alternativa a Buffer per gestionar la publicació a les xarxes socials.

Necessitàvem poder planificar una cua de continguts per a que es publiquessin però no podíem fer servir Buffer perquè ja el fem servir per gestionar les xarxes socials DeMomentSomTres.

Certament, podríem haver agafat un altre Buffer que compartíssim tots, però ens obligava a anar obrint i tancant sessions a l’iPad i, coneixent-me, corríem un gran risc de fer un PereNavarro, al marge de la incomoditat pròpia d’anar obrint i tancant sessions.

Ens calia doncs trobar una eina amb app per iPad o iPhone diferent a Buffer i que no ens toqués pagar.

Això descartava d’entrada Hootsuite, on per afegir un usuari ens caldria adquirir una llicència significativament més cara que la que usem actualment.

Raventools, l’eina que utilitzem per a monitoritzar i gestionar les xarxes socials nostres i dels nostres clients també quedava descartada perque no existeix app i resultava massa difícil pels altres membres de l’equip.

La solució al nostre repte ha estat utilitzar Klout (definició al diccionari de comunicació i marketing de DeMomentSomTres) que al marge de monitoritzar la reputació online del projecte, ens permet planificar la publicació de continguts des de la web o des de la app.

Publicar a les xarxes socials quan sé que m'escolten i gratuïtament 1

Des de la part superior de Klout podem planificar les publicacions que volem fer i veure fàcilment la llista de continguts que ja hem planificat.
Imatge d’elaboració pròpia