Gestió de versions a WordPress amb Prepare Version

per | 16-03-2015 | Manual de WordPress | 0 comments

WordPress Prepare New Version preparar una nova versió

Quan a WordPress tenim un contingut publicat i volem fer-hi canvis hem de tenir present que quan desem els canvis, es mostraran automàticament. Moltes vegades però necessitem poder fer aquests canvis i que no es publiquin fins que no estiguin correctes.

El component de WordPress Prepare Version permet gestionar aquests canvis per mitjà de versions i així evitar que, fins que no ens semblin correctes els canvis, no es publiquin malgrat que es vagi gravant.

Per editar d’aquesta manera un contingut, ens caldrà fer una versió del contingut. Hem d’estar a la pantalla d’edició del contingut.

A la columna de la dreta, hi trobarem un quadre de text anomenat Pending Versions que conté un botó anomenat Prepare new version.

WordPress Prepare New Version preparar una nova versió

Creació d’una versió per editar sense que es vegin els canvis

En prémer el botó de Prepare New Version, WordPress actualitza la pantalla i presenta un nou contingut que és la versió que estem editant. Canvia el títol de la pàgina per afegir-li Version i al títol del contingut també se li incorpora el text [New Version].

La capçalera després d'iniciar una nova versió

On hi havia el quadre de Pending Versions també ha canviat.

Apareixen 2 quadres: Publish i Other pending versions tal i com es pot veure a la imatge adjunta.

Mentre editem, del quadre Publish només ens interessen els botons SavePrevisualitza que permeten respectivament desar els canvis sense publicar-los i previsualitzar-los, respectivament.

El quadre inferior, Other pending versions mostra les diferents versions existents del contingut original i ens permet crear una nova versió si volguessim.

Sobre aquesta versió, podem fer tots els canvis que creguem interessants i desar-los sense que es vegin públicament seguint els procediments estàndard d’edició del nostre WordPress.

Podrem oblidar-nos que estem utilitzant WordPress amb Prepare Version fins que vulguem publicar la nostra versió.

Gestió de versions després de prémer el botó Prepare New Version

Publicació d’una versió

Una vegada ja tenim una versió prou satisfactòria del contingut com per voler-lo publicar, ens caldrà seguir els passos següents:

  1. Canviar el títol del contingut per treure’n el text  [New Version] del principi.
  2. Prémer el botó Update original que farà que els continguts es desin sobre l’original i així aconseguim el nostre objectiu.
Update Original permet gravar els canvis damunt la versió original amb el component de WordPress Prepare New Version

Arxius