Avui ens volem fer ressó de totes aquelles webs que amb tota la bona intenció del món van ser creades per ser un pol d’activitat, però que tot va acabar aquí, en la bona intenció. Aquesta entrada, doncs serà una oda a la web desatesa, infravalorada i infrautilitzada que amb molta seguretat no està sola en l’univers virtual.

I és que hi va haver un temps que el que comptava era tenir un espai web, calia ser-hi perquè si no, no s’existia. Aleshores començava un pelegrinatge per diversos pressupostos que podien duplicar-se i triplicar-se entre si sense motiu aparent i que semblaven prometre una entrada a la terra promesa dels cercadors. Finalment i després de decidir-se per la opció més barata, el propietari del negoci aconseguia amb més o menys èxit un lloguer en un racó de la sibèria d’Internet. Un racó que normalment no responia a un objectiu de negoci deliberat ni que se’n derivava un ús concret perquè només era un recipient tancat amb informació puntual inamovible. Una pena, vaja.

Aquesta és la cançó trista de la web que no hauria hagut d’existir mai, però ja que la tenim aquí, no l’abandonem (ella mai no ho faria, si més no perquè necessita d’algú que li pagui el domini). La web només necessita una empenta, un blog que li remogui les entranyes i que la faci vibrar i per sobre de tot això una estratègia de màrqueting que passi per definir-ne els seus usos i encaixar-la en l’estratègia global de l’empresa. Passem del blues al rock and roll, baby!

Dóna-li a la teva web alegria (Macarena)

Que la teva web és prou bona per l’alegria i fora pena. Perquè serveixi d’orgull dins l’empresa, o de catàleg per als comercials. Que serveixi per generar trànsit cap a casa teva i que això es tradueixi en negoci.

Tot el que diem és possible i com que sabem que d’un blues estem passant a una cançó lleugera, aquí hi van dos exemples de webs on hem intervingut en algun moment de la seva història per donar-li vida. Són exemples de negoci radicalment diferents però amb una constant, la certesa que amb una eina adequada i una bona estratègia, els esforços a la web en maximitzen la inversió en el màrqueting.

Masdeu Hogar, una web de residència geriàtrica

Masdeu Hogar

Una residència d’avis a Horta per què pot necessitar una web? Doncs perquè el seu amo és un visionari dins del sector, perquè ha entès la gran importància d’Adwords (publicitat de pagament a Google, per entendre’ns) i això fa que hagi de tenir la millor web del sector per tal que el que paga de publicitat tingui el rendiment esperat. A més, és importantíssim per la seva filosofia d’empresa explicar molt bé el que ofereix i de quina manera, perquè de debò que és diferencial. Si no, us recomano que visiteu www.masdeuhogar.com

El blog de la web de Mas Palou

Mas Palou

Una casa rural ha de tenir una web amb imatges boniques i calendari de reserves. Això ja és sabut per tothom que estigui en el sector. L’impacte visual ha de ser molt important així com la facilitat de contactar i reservar per diversos canals i mitjans. Amb això no es diferencien. El que és extraordinari és la proximitat amb què es presenten al seu blog. Això sí que els dóna vida i els fa diferents de la resta de cases rurals del Penedès. D’aquesta manera poden explicar els petits grans detalls amb què excel·leixen. Per mostra, el seu blog: www.maspalou.com/blog

Vols rock’n’roll a la teva web?

Estàs sentint com el ritme puja dins teu?Ja cantes, Everybody needs somebody dels Blues Brothers?

Quan arribis al tros de I need you, you, you! (literalment: us necessito a vosaltres), completa el formulari i ens posarem en contacte amb tu.

Si el Ryttm & Blues no corre per les teves venes, però necessites donar una embranzida a la teva web, ens adaptarem a la teva melodia ?