A DeMomentSomTres fa un cert temps que estem comercialitzant productes i serveis a l’extranger. De fet, una part significativa de la nostra facturació prové de clients situats fora del nostre entorn immediat i fins i tot de fora d’Espanya gràcies a Internet. Nosaltres no ens vam plantejar d’esdevenir un negoci global, simplement va sortir l’oportunitat i ho vam aprofitar.

Si tens un negoci o l’estàs pensant el més segur és que puguis respondre’t dient:

Sí, vull tenir un eCommerce Global i vendre a través d’Internet a tot el món

Ara que ja saps que vols tenir una web per vendre a tot el món a través d’Internet, cal que responguis a dues preguntes mirant-te fixament al mirall:

 • El teu producte és exportable?

  És a dir, hi ha un conjunt de gent a la resta del món que pugui estar interessat en el teu producte o servei. El teu producte o servei té sentit de vendre’l a l’altre extrem de món, o al poble del costat? És difícil, però no impossible, de vendre gelats de proximitat a la distància, però si aquest és el problema, pensa-hi.

 • Estàs disposat a invertir-hi temps i esforços?

  I no ens referim als costos de construir una botiga web que són significatius sinó que, tenir una botiga a Internet és tan esforçat com tenir una botiga presencial. I per més inri, possiblement en múltiples llengües!

Segurament, si ets algú amb empenta i ganes de tenir un global eCommerce, respondràs positivament a les dues preguntes perquè hauràs trobat la manera de transformar la venda de gelats en viatges perquè se’ls vinguin a menjar a la teva gelateria.

Ara, convé que tinguis presents alguns reptes. Hi ha un conjunt d’elements clau a tenir present a l’hora de construir la teva presència digital:

Aspectes clau per passar de botiga a eCommerce Global

 • La mida no importa gens i la distància no gaire.

  Estarem d’acord en el fet que el comerç electrònic ens permet trencar les barreres geogràfiques: pots vendre des de qualsevol banda a qualsevol lloc. El més divertit però és que la mida no importa, amb independència de la teva mida pots competir amb elegància al costat de grans marques. Per tant, fora complexos!

 • Diferencia’t i sigues significatiu i que parlin de tu.

  Per que un client de, que sé jo, Glasgow, entri a la teva botiga a Internet, ha de tenir-hi algun interès i per això cal que siguis diferent de tots els altres. Busca aquest motiu i fes-lo la teva raó de ser, com a mínim a la xarxa. Aprofita tots els recursos que et proporciona Internet i el món offline per esdevenir “la veu autoritzada” del teu segment de mercat.

 • Assegura’t d’entendre’ls i que t’entenguin.

  No direm res de nou que per vendre a tot el món cal tenir la web traduïda a diversos idiomes. Ara bé, no n’hi ha prou amb traduir, cal adaptar per tal que t’entenguin. El discurs ha de ser diferent segons els públic al que orientis la teva web. Si segueixes oferint el conill amb cargols a la web pensada pel públic anglo-saxó, potser estiguis proposant un plat tan repulsiu com el llangardaix amb formigues. Posa’t en la pell del teu client extranger a l’hora de pensar la web.

 • Fes-te trobadís.

  Ajuda que la teva web sigui visible pels cercadors i posa’ls-hi fàcil. Assegura’t que la teva web disposi, per exemple, d’un sitemap.xml i que Google ho sàpiga. No et descuidis tampoc de facilitar que els teus continguts es puguin compartir per les xarxes socials, t’ajudarà a ser veu autoritzada.

 • Atenció amb els aspectes legals i fiscals.

  No t’oblidis dels temes legals i menys encara dels fiscals per evitar disgustos i sobretot, tingues present, els riscos que assumeixes (devolucions, reclamacions…). Pensa que en molts casos et pot ser útil algun tipus d’assegurança per no anar desprotegit. Assessorar-se en aquests aspectes és clau.

 • Seguretat dels pagaments.

  El punt més crític en el comerç electrònic global és el pagament i la seva seguretat. L’usuari necessita sentir-se confortable amb el pagament, percebre que és segur i que no l’estafaran. Però no ens n’oblidem, des del comerç electrònic es necessari tenir la certesa que els serveis, productes i transports es cobraran i que no es serà víctima del frau.

 • Transports i duanes

  Un eCommerce global és el que té una estratègia per poder enviar les mercaderies a qualsevol extrem del món, permetent que el producte travessi les fronteres i eviti els disgustos a l’usuari fruit dels aranzels duaners. Moltes vegades les males experiències de l’usuari provenen de les desviacions econòmiques o temporals fruit dels aspectes logístics.

Donar resposta a alguns d’aquests reptes és més o menys complex i passa principalment per la motivació, l’empatia i l’elecció d’una bona plataforma tecnològica i d’uns bons assessors.

Des de la nostra experiència, donar resposta als dos darrers aspectes és molt més complex ja que hi intervenen múltiples interlocutors que cal coordinar.

Nosaltres apostem per Bongo Checkout.

Bongo Checkout suport al eCommerce Global sense sorpreses ni frau

Bongo Checkout és una plataforma de transport i pagament, desenvolupada i mantinguda per Bongo International, que té per objectiu reduir el risc tan pel client com per l’establiment electrònic.

Exportar i importar és la clau de l'eCommerce

A grans trets, el procés de Bongo Checkout s’integra en el carretó de la compra per tal que la part final del procés passi per la plataforma de manera que s’esculli aquest mitjà de transport i de pagament per totes les vendes internacionals. Amb la informació de la compra i l’adreça d’enviament, el sistema determina exactament el cost del transport incloent aranzels, impostos i drets a la vegada que s’assegura que la informació de pagament no sigui fraudulenta.

Bongo Checkout s’integra amb múltiples plataformes de comerç electrònic per mitjans de connectors modulars que han desenvolupat ells mateixos o gràcies a integradors. DeMomentSomTres, com a Strategic Integration Partner de Bongo International, hem desenvolupat el connector específic per a Prestashop i aquest any ja estem desenvolupant el connector per a WooCommerce.